A gazdák és a vállalkozók dolga nem az, hogy a bürokráciával küszködjenek

Fotó: Bethlendi Tamás

“Az idős generáció is érdekelt a jövőben, mert már nemcsak gyerekeik vannak, hanem ők az unokáikért aggódó nagymamák és nagypapák. Az idős embereknek elsősorban tisztelettel, hálával és szeretettel tartozunk, és annak biztosításával, hogy méltósággal tudjanak élni. Ez nemcsak azt jelenti, hogy hozzáférést kell biztosítanunk számukra az orvosi ellátáshoz, méltányos nyugdíjhoz, hanem unokáiknak is lehetőséget kell biztosítanunk a méltó életre” – mondta a dévai Magyar Házban kedden megszervezett nyugdíjastalálkozón Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje.

Pogocsán Ferdinánd, az RMDSZ dévai szervezetének elnöke, Déva alpolgármestere a találkozó házigazdájaként szólt a közönséghez, Széll Lőrincz, a Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság vezetője, MKT-elnök, Máté Márta városi tanácsos, EP-képviselőjelölt és Hunyad megyei főtanfelügyelő-helyettes a választáson való részvételre buzdították a jelenlevőket. A dévai Szivárvány kórus helyi népdalokkal szórakoztatta az egybegyűlteket.

Winkler Gyula EP-képviselőjelölt szerint fel kell készülni arra, hogy a közelgő EP-választás nehezebb lesz, mint az ezelőtti választások, ezért összefogásra lesz szükség. “Ma Erdélyben több magyar él, mint ahányan laknak egy-egy uniós tagállamban, például Luxemburgban vagy Máltán. Akárcsak ők, mi is képesek kell legyünk az érdekeink melletti kiállásra. Nyomást kell gyakoroljunk Bukarestre innen, Déváról, hogy elmondjunk mire van szükségünk. De nyomást kell gyakorolnunk Brüsszel irányából is a bürokrácia lebontása érdekében. A bürokrácia a fejlődés útjában áll, megnehezíti az önkormányzatok és a vállalkozók munkáját. Egyszerűsíteni kell a szabályokat, törekedni kell az átláthatóság és a kiszámíthatóság felé, hiszen a gazdák és a vállalkozók dolga nem az, hogy a bürokráciával küszködjenek, hanem az, hogy a vállalkozásaikat, gazdaságaikat hatékonyan működtessék” – mondta az EP-képviselőjelölt. Hangsúlyozta, az identitásunk, örökségünk védelme legalább olyan fontos, mint az, hogy a gazdák megkapják a mezőgazdasági, területalapú támogatásaikat.