Winkler Gyula: köszönjük a bizalmat, csak együtt győzhettünk!

Megtisztelő bizalom, erős felhatalmazás a 6,5 százalék, amely még elkötelezettebb munkára ösztönöz, fogalmazott Winkler Gyula szerdán Déván, ahol sajtótájékoztatón értékelte a június 9-ei európai parlamenti választáson elért eredményeket.

Mindenekelőtt szeretném megköszönni az erdélyi magyar embereknek, hogy az RMDSZ-t választották, erőteljes felhatalmazást kaptunk, hiszen húsz éve nem volt ilyen jó eredményünk. Köszönettel tartozom a Szövetség csapatának, az Ügyvezető elnökségnek, a területi szervezeteknek, kollegáimnak, önkénteseinknek. Az elmúlt időszakban Erdély minden szegletét bejártuk, felkerestük a magyar közösségeket, és elmondtuk közösen, mi a tétje ennek a választásnak. A jó eredmény pedig azt jelzi, hogy az erdélyi magyarok megértették üzenetünket, és nagy számban felsorakoztak az RMDSZ jelöltjei mögé. Az európai parlamenti választás mellett néhány helyen nehezített terepen mozogtunk, ami a helyhatósági választást illeti, mint amilyen Szatmárnémeti és Szatmár megye, Marosvásárhely és Maros megye, de együtt itt is győzni tudtunk! Sikerült Székelyudvarhelyt visszaszerezni, kiváló polgármester kezdi meg hamarosan a munkát. Erdélyben több mint 200 polgármester és 4 megyei tanácselnök szolgálja közösségünk érdekét a következő négy évben” – sorolta az RMDSZ EP-képviselője, akit újabb mandátummal bíztak meg a június 9-ei választáson.

Az erős felhatalmazás óriási felelősséggel is jár, amit munkával fogunk megszolgálni: nekünk a magyar érdek lesz az első az Európai Parlamentben, és a helyi közösségek érdeke az önkormányzatokban” – nyomatékosított.

Winkler Gyula kitért a Hunyad megyei eredményekre is, örömmel számolt be, hogy 4 év után Vajdahunyadon sikerült visszakerülni a helyi önkormányzatba. Az RMDSZ úgy Déván, mint Vajdahunyadon 2-2 tanácsosi mandátumot szerzett, valamint megyeszerte, községi szinten 6 RMDSZ-es tanácsosi mandátumuk lesz. „Szórványközösség vagyunk, de összetartó, jövőbe tekintő közösség, amely most megmutatta erejét, hiszen szavazatszámban növekedtünk. Köszönöm a Hunyad megyei magyaroknak, hogy az RMDSZ-t választották, csak együtt tudunk előre menni!” – hangsúlyozta az RMDSZ Hunyad megyei elnöke.  Mint rámutatott, az RMDSZ Hunyad megyében nemcsak a magyar, hanem az egész közösség érdekeit is figyelembe vette, és ez a szavazatok számában is visszaköszönt. „Itt, Hunyad megyében és más szórványközösségekben is sikerült olyan szavazókat is megszólítani, akik eddig nem velünk voltak, de most felismerték és elismerték: munkánkkal egész Erdély javát szolgáljuk, az egész térség fejlődése fontos számunkra” – fejtette ki Winkler Gyula.