Winkler Gyula folytatja megyei elnöki megbízatását

Tisztújítás az RMDSZ Hunyad megyei szervezeténél

Folytatja elnöki megbízatását Winkler Gyula az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének élén, miután újabb két évre szavaztak bizalmat neki a szombati tisztújító gyűlésen résztvevő küldöttek. Az elnök javaslatára továbbra is Széll Lőrincz marad a Hunyad megyei szervezet ügyvezető elnöke.

Nehéz időszak következik, amikor mi, magyarok a dél-erdélyi szórványban számarányunk felett kell teljesítenünk. A nulladik prioritásunk tehát a 2024-es szuperválasztási év lesz. Jövőben alig nyolc hónap leforgása alatt négy választási megmérettetésen kell helyt állnunk. Azt már tudjuk, hogy 2024. június 9-én európai parlamenti választásokat szerveznek, majd ősszel egymás után következnek az önkormányzati, parlamenti és államelnök választások, Zárnunk kell sorainkat a szórványban, Hunyad megyében is, hogy jobb eredményt érjünk el, mint 2020-ban” – emelte ki Winkler Gyula a tisztújító gyűlésen.

Az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének továbbra is a közösségépítés, a szervezet megerősítése, az anyanyelvű oktatás marad a prioritás. „Minden prioritásunkhoz csapatmunka szükséges. A szórványban közösen kell dolgoznunk az egyházakkal, a civil és szakmai szervezetekkel, a fiatalokkal és szépkorúakkal, mindenkivel, akinek a nemzeti ügy fontos. Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség. Nagy örömmel láttam, hogy – hosszú évek óta először – jóval többen vagyunk a teremben, mint a küldöttek hivatalos száma, vagyis a 15 helyi szervezet 103 képviselője” – hangsúlyozta a megyei elnök, megköszönve helyi szervezetek, a HUMMIT és a Nőszervezet bizalmát.

A Déván megtartott tisztújító gyűlésen részt vett Magyari Tivadar, az RMDSZ ügyvezető alelnöke, aki átadva Kelemen Hunor szövetségi elnök üzenetét, politikai tájékoztatót tartott.