Winkler Gyula folytatja INTA alelnöki munkáját

Winkler Gyula, az RMDSZ EP-képviselője újabb alelnöki megbízatást kapott az Európai Parlament Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságában. Szerdán az INTA alakuló ülésén megválasztották a szakbizottság vezetőségét is.

Megtiszteltetés, hogy újra megválasztottak a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság alelnökévé, de ugyanakkor hatalmas kihívást is jelent. A globális kereskedelem rendkívül ingadozó és kiszámíthatatlan időket él, ezért az INTA szakbizottság kiemelkedően fontos szerepet játszik az Európai Unió döntéseiben” – hangsúlyozta Winkler Gyula a szakbizottság alakuló ülését követően.

Rámutatott, hogy az EP-nek és az EU-nak együttesen kell biztosítania, hogy a globalizáció minden tagállamnak és az embereknek is előnyöket jelentsen. “Biztosítanunk kell, hogy a globalizáció mindenki számára előnyt nyújtson és hogy az európai iparágak, általában véve a mi gazdaságunk a nemzetközi piacon védelmet kapjon a tisztességtelen versennyel szemben. A KKV-k érdekeinek elősegítéséhez kívánok hozzájárulni, hiszen jobban ki kell használják az EU által megkötött kereskedelmi egyezmények előnyeit. A kereskedelem valóban magas hozzáadott értékkel rendelkező munkahelyeket kell létrehozzon. Végezetül, mindezek a célkitűzések Közép- és Kelet-Európában is meg kell valósuljanak” – emelte ki az EP-képviselő.

A szerdai alakuló gyűlésen arról is döntöttek, hogy az INTA szakbizottsági elnöki tisztségét a továbbiakban is Bernd Lange (Németország, S&D) EP-képviselő tölti be.