Több mint ötszáz diák kezdi az új tanévet a dévai Téglás Gábor Líceumban

“Új tanévet kezd ma sok ezer erdélyi magyar fiatal, tehát sok ezerszer hangzik el ezen a napon: sok sikert kívánok! Sok sikert kívánunk fiataljainknak, gyermekeinknek, unokáinknak, tanítványainknak” fogalmazott köszöntõ beszédében Winkler Gyula EP képviselõ, a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum tanévnyitó ünnepségén. Hunyad megye egyetlen önálló magyar tannyelvû iskolájában idén tizenegyedik alkalommal csengettek be az új tanév kezdetén.

Winkler ünnepi felszólalásának elsõ részében külön gratulált az iskola vezetõségének, pedagógusainak és diákjainak a “Külhoni Magyarságért Díj” elnyeréséért, amelyet az iskola képviselõi, az idén, augusztus 20-ikán vehettek át Budapesten.
“A kárpát-medencei kitûntetés méltatja az iskola tevékenységét és fontos elismerése az oktatási területen végzett kiemelkedõ munkának. Az iskola tízedik születésnapi ajándékaként is méltón megállja helyét” – hangsúlyozta Winkler. 
Az RMDSZ EP képviselõje a siker fontosságát, valamint ennek mércéit idézte további beszédében:
“A mai rohanó világban, amelyben a számítástechnika mindent mérhetõvé tett, természetesen, a sikert is mérni igyekszünk. Elsõsorban pénzben, majd van ezen kívül egy második mérce is: a hatalom. Azonban felmerül a kérdés: ennyi lenne? Valóban ez a siker? Nem-e kellene egy harmadik mérce is? Dehogy nem! Nagy szükség van a harmadik mércére, – amely szerintem inkább elsõként kell, szerepeljen – ez pedig a szeretet. Igyekezzünk tehát a sikert elsõsorban szeretetben mérni.” – fogalmazott Winkler, mai tanévnyitó beszédében.
“A sikeres tanuló, az, aki örömmel segít másoknak, aki õszinte és megbízható csapattag, aki tudja, hogy az igazi öröm csak attól teljes, hogy valakivel megosztod. Aki képes megérteni azt, hogy együtt minden akadályt könnyebb áthágni és minden gyõzelemnek nagyobb az értéke!” tette hozzá az RMDSZ politikusa.

A dévai ünnepségen jelen volt Kocsis Attila, iskolaigazgató, Máté Márta megyei fõtanfelügyelõ-helyettes, Széll Lörincz, a Hunyad Megyei Ifjúsági Hatóság igazgatója, valamint a magyar egyházak és az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének képviselõi.