Több mint 2300 romániai fiatal nyert ingyenes vonatbérletet a DiscoverEU programban

2022, az ifjúság európai éve, a #DiscoverEU jó híreivel kezdődik! 60 950 fiatal, köztük 2343 romániai fiatal nyert ingyenes vonatbérletet európai utazáshoz. Tavaly októberben Romániából 5844 pályázatot nyújtottak be, ami azt jelenti, hogy az összes pályázó 40 százalékát nyilvánították nyertesnek.

A DiscoverEU programban való részvételre legközelebb idén tavasszal lesz lehetőségük a 18. életévüket betöltött fiataloknak. Aki részt kíván venni, itt követheti az Európai Ifjúsági Portált: https://europa.eu/youth/discovereu_hu

A DiscoverEU már része az Erasmus+ programnak, amelynek finanszírozása 2021-2027 között megduplázódik az előző költségvetéshez képest.  Az Európai Parlamentben támogattam az Erasmus+ költségvetésének jelentős növelését, amelynek egyik célja a DiscoverEU költségvetésének növelése volt. A program bőkezűbb finanszírozásával még több nagykorú fiatal fedezheti fel Európa sokszínűségét, történelmét és kultúráját, valamint az európai életmódot vonatozással. Az utazás nagyszerű életlecke, amely segít a fiataloknak a függetlenség, az önbizalom és az új kultúrák iránti nyitottság fejlesztésében, amelyek mind hasznos készségek a jövőre nézve” – fogalmazott Winkler Gyula.

A 2018-as indulása óta több mint 130 000 fiatal élvezte a DiscoverEU kezdeményezést.