Tisztújítás a Vajdahunyadi RMDSZ-nél

Kofity Zoltán váltja Takács Arankát az RMDSZ vajdahunyadi szervezetének élén, a városi RMDSZ szombat délután tartotta tisztújító gyûlését a Magyar Házban.
A küldöttgyûlésen részt vett Winkler Gyula EP-képviselõ, az RMDSZ Hunyad megyei elnök, aki politikai tájékoztatójában kitért az elmúlt hónapok eseményeire, de beszélt azokról a kihívásokról, amelyek a Szövetség elõtt állnak a következõ idõszakban.

Kongresszusra készülünk, amelyen az RMDSZ vajdahunyadi, Hunyad megyei küldöttei is részt vesznek majd. A huszonöt éves RMDSZ irányadó kongresszust szervez áprilisban, alapelveink és célkitûzéseink változatlanok, de tartalommal kell megtölteni az új kezdet fogalmát. Vissza kell nyerni azokat az erdélyi magyarokat, akiknek megrendült a bizalma a politikában, akik elvesztették érdeklõdésüket a közélet iránt. Meg kell szólítani azokat, akik a rendszerváltás után születtek és akik számára a huszonöt év alatt elért eredményei ma már a mindennapi valóság magától értetõdõ részét jelentik. Ezek a fiatalok közösségünk értékes tagjai, akiknek bizalmát meg kell nyernünk” – fogalmazott Winkler Gyula a tisztújításon.

RMDSZ elnöknek lenni soha nem volt könnyû – emelte ki felszólalásában Takács Aranka leköszönõ elnök. “Minden kornak megvannak a kihívásai, nehézségei és elvárásai. Úgy érzem, mandátumaim alatt a szervezet és egyben a vajdahunyadi és a Hunyad megyei magyar közösség megerõsödött. 2010-ben, amikor elõször pályáztam az elnöki tisztségre, választási programom úgy politikai, mint szociális és közösségi programpontokat is tartalmazott, amelyeknek köszönhetõen sikerült minden területen eredményeket elérni. Öt év elteltével nyugodt szívvel állapítom meg, hogy jó munkát végeztünk közösen a választmánnyal és együtt a vajdahunyadi magyarokkal, akik évtizedek elteltével is érdeklõdést és odaadást mutatnak a közösségi ügyek és Szövetségünk irányába” – értékelte Takács Aranka, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik bíztak benne és támogatták munkáját.

A volt városi elnök folytatja tevékenységét az RMDSZ Vajdahunyadi Szervezetének választmányában, a városi tanácsban, valamint az RMDSZ Nõszervezetében és egyéb országos struktúrákban.

Kofity Zoltán egyetlen jelöltként bemutatta programját, elképzeléseit: “prioritásom a fiatalok megszólítása és a vajdahunyadi magyarság közösségépítõ programjainak továbbvitele. Már most el kell kezdeni a 2016-os évi választásokra a felkészülést, Vajdahunyadon célunk megõrizni jelenlétünket a városi önkormányzatban“. Az újonnan megválasztott elnök 33 éves, mérnöki végzettséggel rendelkezik, hét éve az RMDSZ megyei szervezetének irodavezetõjeként dolgozik, 2013 óta a vajdahunyadi szervezet ügyvezetõ elnöke, 2014 óta a Hunyad Megyei Magyar Ifjúsági Tanács (HUMMIT) elnöke. A tisztújító gyûlés Dezméri István megyei ügyvezetõ elnök vezetésével zajlott.