Teljes listával indul az RMDSZ Hunyad megyében

A múlt héten lezárult támogató aláírások gyűjtéséről számolt be hétfői, dévai sajtótájékoztatóján Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke, aki elmondta, Hunyad megyében is teljes listával indul az RMDSZ úgy a képviselők, mint a szenátorok esetében is.
Széll Lőrincz, a Hunyad Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság ügyvezető igazgatója, az RMDSZ Hunyad megyei képviselőházi listájának vezetője tájékoztatta az újságírókat, hogy a megyében közel 4700, az RMDSZ parlamenti választáson való indulását támogató aláírás gyűlt össze. „Az utóbbi három hétben RMDSZ-tagok segítségével gyűjtöttük a támogató aláírásokat, amelyekre a törvény előírása szerint szükség van, Hunyad megyében 4695 írták alá a támogató íveket, ez 150 százalékkal több annál, mint amit az országos szervezet megszabott a mi megyénknek” – emelte ki Széll Lőrincz, aki hozzátette, az aláírások nemcsak a magyar közösség tagjaitól érkeztek, hanem a román közösségből is írtak alá az RMDSZ-nek. Széll Lőrincz arról is beszélt, hogy az RMDSZ Hunyad megyei szervezete véglegesítette a képviselőházi és szenátusi jelöltlistákat, kiemelve, hogy a Szövetség jelöltjeinek többsége fiatal, nemcsak Hunyad megyében, hanem a többi megyékben is. „A mostani RMDSZ-es képviselők, szenátorok több mint fele nem indul újabb mandátumért, a bejutó helyeken 30-40 év körüli jelölteket találunk, sokukkal az ifjúsági szervezetből ismerjük egymást. Mindannyian több éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk és a közösségünk érdekében dolgozunk. Szükség van, hogy különböző területekről, különböző végzettségű emberek kerüljenek be a frakcióba, hogy le tudjuk fedni a szakbizottságokat. Több olyan fiatal jelölt is van az RMDSZ listáin, akik már korábban is képviselők voltak, gondolok itt például Korodi Attilára, aki pár évvel ezelőtt az RMDSZ legfiatalabb minisztere volt, vagy Molnár Zsoltra, aki az elmúlt négy évben Temes megye képviseletét látta el” – mondta Széll Lőrincz.

 

Az RMDSZ-től a parlamenti képviselet megújulását várják az emberek, ennek az igénynek tett eleget a Szövetség, amikor összeállította jelöltlistáját, tette hozzá Winkler Gyula megyei elnök.