Téglajegy a Téglás Gábor Elméleti Líceum fejlesztéséért

 Felhívás

 

A dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumot már az alapításkor többnek álmodtuk meg, és ma is így működik: számunkra nemcsak egy iskola, hanem a Hunyad megyei magyar közösség fáklyavivő intézménye, közösségi központja.

A Téglás Gábor iskola új intézményként jött létre, 2005-ben nyitotta meg kapuit, és bár újonnan épült, nyilvánvaló mindannyiunk számára, hogy az építkezés sosem ér véget. Egyrészt folyamatosan gondoskodni, karbantartani kell, másrészt következetesen fejleszteni kell, hogy a lehető legjobb tanulási körülményeket tudjuk biztosítani a gyerekeknek. Folyamatosan arra törekszünk, hogy legyen elegendő finanszírozás, kellő támogatás az iskola fenntartására és működtetésére.

A Téglás Gábor iskola megszületésekor ritkán tapasztalt szolidaritás, együttműködés alakult ki a Hunyad megyei magyarság körében. Szülők, tanárok, véndiákok, egyházak, civilszervezetek álltak az ügy mellé, melyet az RMDSZ szilárd politikai támogatásával tudtunk megvalósítani. Új kezdeményezésünkkel ezt a személyes szerepvállalást, hozzájárulást szeretnénk ismét feléleszteni, megerősíteni közösségünk tagjaiban, visszaigazolva azt, hogy a szórványban élő magyarokban erőteljes a fennmaradás akarata, a tenniakarás, az áldozatvállalás a magyar jövő biztosításáért.

A Geszthy Ferenc Társaság, mint az iskola egyesülete, 2024-ben téglajegyeket bocsát ki, az így begyűlt összeget a sportpálya és az iskolaépület külső felújításának finanszírozására fordítják.
A projekt értéke 7
0.000 lej.

Úgy gondoljuk, hogy a téglajegyek kibocsátása a közösség összetartozását és akaratát, a jövőbe vetett bizalmat is bizonyítja. Ez a kezdeményezés üzenet is a következő nemzedékeknek, hogy a jelen embereinek nemcsak az a fontos, hogy megvagyunk közösségként, hanem az is, hogy fennmaradjunk magyarként itt, Hunyad megyében.

A téglajegyek három címletben vásárolhatóak meg, személyesen és online is elérhetőek lesznek.

  • Téglajegy 200 lej
  • Ezüst téglajegy 500 lej
  • Arany téglajegy 1000 lej

Kapcsolatszemély: Borsai Zoltán, tel. +4 0785 299 347 email: borsai_zoltan@yahoo.com

Kedvezményezett: Asociatia Geszthy Ferenc, Aleea Anemonelor 57 A, Deva, jud. Hunedoara

Számlaszám: IBAN: RO61 RZBR 0000 0600 2460 3054 (RON) Raiffeisen Bank, Cod BIC RZBRROBU

Téglajegyes támogatóink számára rendszeres tájékoztatást nyújtunk az adományok felhasználásáról, az iskola programjairól, eredményeiről. Az a célunk, hogy kialakuljon a Téglás Gábor Elméleti Líceum támogatói köre, bevonva az alumni-közösséget is, hiszen az elmúlt közel két évtized alatt megannyi diákunk lépett ki a nagybetűs életbe.

Felkérjük a Hunyad megyei magyarokat, az iskola alumni-közösségét, minden jóakaratú magyart, hogy téglajegy vásárlásával támogassák közös ügyünket!

Borsai Zoltán                                                                              Balogh Csaba
elnök                                                                                                   igazgató
Geszthy Ferenc Társaság                                                               Téglás Gábor Elméleti Líceum

 

Kelt Déván, 2024. január 22-én, a magyar kultúra napján.