Szórványközösségekben is kulcsszerepük van az önkormányzati képviselőknek

Az RMDSZ önkormányzati képviselőinek, polgármestereinknek és alpolgármestereinknek a szórványközösségekben is kulcsszerepük van a 2024-es szuperválasztási évben, hangsúlyozta Winkler Gyula Facsádon, ahol Arad és Temes megyei önkormányzati képviselők számára szervezett konferencián vet rész.

„Szórványközösségekben is fontos szerepe van az önkormányzati képviselőknek, polgármestereknek, alpolgármestereknek. Idén, a szuperválasztási évben nemcsak helyi, hanem parlamenti és EP-választások is lesznek, amelyek együttesen határozzák meg  közösségünk jövőjét nemcsak a következő mandátumra, hanem a következő évtizedre is” – fogalmazott Winkler Gyula, EP-képviselő. Mint elmondta, nagy változások várhatóak úgy itthon, mint Európában, komoly társadalmi átalakulás időszakában vagyunk. „A bánsági és partiumi magyarok, a teljes romániai magyarság nyertese kell legyen a már zajló nagy változásoknak. Ehhez meg kell őrizzük, és – ahol lehetséges – meg kell erősítsük az RMDSZ képviseletet minden szinten, ahol rólunk döntenek. Jelen kell lennünk az önkormányzatokban, a törvényhozásban és az Európai Parlamentben. Egyszóval: győznünk kell 2024-ben!” – hangsúlyozta a szórványpolitikus.

Az Arad és Temes megyei önkormányzati konferencián az előadásokat élénk vita követte, amely során azt is kielemezték, milyen előnyei és veszélyei lennének a választások összevonásáról szóló forgatókönyveknek a bánsági és partiumi szórványmagyarság mozgósítása kapcsán.