Simonyifalvi Napok

Az EP-képviselõ szombaton délután a 12. alkalommal megszervezett Simonyifalvi Napokon vett részt Bognár Levente, az RMDSZ Arad megyei elnökével és Faragó Péter megyei ügyvezetõ elnökkel. A háromnapos, tartalmas programot kínáló falunapok ünnepélyes megnyitóját szombaton tartották, ahol Haász Tibor polgármester köszöntötte a résztvevõket, vendégeket, köztük magyarországi önkormányzati és a megye szomszédos magyar településeinek küldöttségeit. Beszédet mondott Bognár Levente, az RMDSZ Arad megyei elnöke és Winkler Gyula EP-képviselõ.  
 
Felszólalásában Winkler Gyula méltatta Simonyifalva magyar közösségének kezdeményezõkészségét. “Az elmúlt évek infrastrukturális fejlesztései is mutatják, hogy kezdeményezõ közösség lakja ezt a települést, ugyanakkor látszik az is, hogy hagyományait és történelmét megbecsülõ emberek élnek itt” – fogalmazott az EP-képviselõ, kiemelve, hogy mennyire fontos a határmenti együttmûkés, amelyben Simonyifalva élen is jár.
 
Tõzmiske Község Önkormányzatának határozata értelmében több évtizedes, odaadó pedagógusmunkájuk elismeréseként Érdem-kitüntetést adományoztak Balázs Veronika nyugalmazott óvónéninek, Jakab Ibolya és Szloboda Ilonka nyugalmazott matematika tanárnõknek, volt iskola-igazgatónõknek, a pedagógusok  életpályáját Matekovics Mihály, az RMPSZ Arad megyei elnöke méltatta.
 
A Simonyifalvi Napokon emléktáblát lepleztek le az idén év elején elhunyt br. Emõdy Dániel emlékére, aki a legendás hírû “legvitézebb huszár”, báró Simonyi József, ismertebb nevén Simonyi óbester leszármazottja volt., aki a Pro Patria Alapítvány kuratóriumának elnökeként határon átívelõ áldozatos munkájával ápolta Simonyi Óbester emlékét és tartotta össze a magyarságot.