Sikeres évet zárt a Hunyad Megyei Hírmondó

Új formátumban, megújult tartalommal a közösség igényeihez mért információval jelentkezett 2021 nyarán a Hunyad Megyei Hírmondó. Csütörtökön évértékelő gyűlést tartott a szerkesztőség.

2020 őszén Hunyad megyei konzultációt tartottunk, ennek során a közösség jobb tájékoztatása is szerepelt, mint elvárás. Ezért idén közösségi kommunikációról szóló közös projektet indítottunk, amelyben kiemelt szerepe volt az RMDSZ által kiadott Hunyad Megyei Hírmondónak is. Ebben az évben átgondoltuk, megújítottuk a havilapot, amely most már több színes oldallal, olvasóbarátabb formában, magazinként jelenik meg” – számolt be Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke.

Az írott szó megtartó erejű szórvány közösségünknek, ugyanakkor személyes példát és erőt adhat a mindennapok harcaiban. Ezért a 2021-es lapszámainkban igyekeztünk olyan Hunyad megyei magyar emberekre is ráirányítani a figyelmet, akik a közösség számára példaértékűek lehetnek. Ezt szeretnénk folytatni a következő évben is, hiszen a Hírmondó rólunk, nekünk szól” – hangsúlyozta Csatlós Zsófia főszerkesztő.

A szerkesztőség évértékelő gyűlésén nemcsak elemezték az elmúlt évet, hanem a 2022-es év megtervezése is szerepelt napirenden.

Év eleji lapszámaink a magyar közösség három prioritását fogják tükrözni. Kiemelt témánk lesz a 2022-2023 tanév beiskolázási kampánya, a jövő évi népszámlálás, valamint a magyarországi országgyűlési választásokon részvételhez szükséges regisztrációs kampány. A nyomtatott sajtó fontos a szórványban, az új média nem mindig tudja helyettesíteni idősödő közösségünknek a tájékoztatási igényeit” – fogalmazott Winkler Gyula.

A Hunyad Megyei Hírmondó januárban ünnepli megjelenésének 22 éves évfordulóját, ennek megfelelően születésnapi rendezvénnyel is készül a szerkesztőség.