Sikeres aláírásgyűjtés Hunyad megyében

Csütörtökön adta le az RMDSZ Hunyad megyei szervezete a Szövetség fõtitkárságára az európai parlamenti választáson való indulást támogató aláírásokat – tájékoztatott Winkler Gyula megyei elnök. Hunyad megyének 3100 aláírást kellett összegyûjteni, a határidõ elõtt azonban 6465-en látták el kézjegyükkel a támogatási íveket.

Sokkal nagyobb jelentõsége volt Hunyad megyében az aláírásgyûjtésnek, mint egy adminisztratív feladat elvégzése. A támogatói aláírások tulajdonképpen nemcsak a választáson való indulást biztosítják, hanem azt is jelzik, hogy itt, Dél-Erdélyben, a Hunyad megyében élõ magyar emberek támogatják az RMDSZ munkáját. Köszönöm mindazoknak az önkénteseknek, RMDSZ tisztségviselõknek, különösen a fiataloknak, akik az elmúlt hetekben nemcsak az aláírásokat gyûjtöttek, hanem beszámoltak az embereknek munkánkról, eredményeinkrõl, ismertették célkitûzéseinket, az európai parlamenti képviselet jelentõségét. Közösségünk tagjai tisztában vannak azzal, hogy az erdélyi magyar emberek érdekeit Brüsszelben az erdélyi magyar politikusok tudják a legmegfelelõbben képviselni” – mondta el Winkler Gyula, aki az RMDSZ európai parlamenti képviselõjelölt-listáját vezeti.

Hunyad megyében több mint hetven fõs önkéntes csapat gyûjtötte az aláírásokat, húszan közülük a Hunyad Megyei Magyar Ifjúsági Tanács, a HUMMIT szervezésében, a fiatalok Déván, Vajdahunyadon, Petrozsényban és Lupényban jártak aláírást gyûjteni. Március 26-ig Hunyad megyében is folytatják az aláírásgyûjtést és az ehhez kapcsolódó, az európai parlamenti választásokról szóló tájékoztató kampányt.