Senki ne maradjon ki a népszámlálásból

Mindössze két hét maradt hátra a népszámlálásból, az RMDSZ Hunyad megyében is arra kéri a magyar lakosságot, jelezze telefonon, ha még nem jelentkezett a számlálóbiztos. Pénteken, Déván ülésezett az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezetének Állandó Tanácsa, mely a népszámlálás utolsó szakaszának teendőiről egyeztetett, kijelölve a következő napok feladatait.

Alig két hét maradt hátra és befejeződik a népszámlálás. Fontos, hogy megőrizzük az önkitöltési szakaszban elért előnyünket, ezért arra kérjük azokat, akik az első szakaszban nem vettek részt a népszámlálásban, és eddig még nem jelentkezett náluk a számlálóbiztos, mindenképpen telefonáljanak az RMDSZ-irodákba! Kollegáink segítenek abban, hogy a számlálóbiztos felvegye velük a kapcsolatot és megfelelően vezesse be az adatokat. Nekünk, Hunyad megyei magyaroknak is alapvető, hogy bekerüljön az adatok közé az anyanyelv, a nemzetiség és a felekezeti hovatartozás, hiszen a következő évtizedben ez befolyásolni fogja a joghasználatot, a támogatáspolitikát egyaránt. Most is az a dolgunk, hogy segítsünk: közösségünk egyetlen tagja se maradjon ki a népszámlálásból, akár itthon tartózkodnak, akár nem” – hangsúlyozta Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke.

Sajnos, Hunyad megye a 29. helyen van, a lakosság 66,6 százalékát kérdezték le eddig, ez az arány valamivel kevesebb, mint az országos átlag – tájékoztatta a jelenlevőket Széll Lőrincz, Hunyad megye alprefektusa, aki szerint nagyon fontos, hogy minden magyarhoz eljussanak a kérdezőbiztosok. „Gondolnunk kell azokra is, akik ideiglenesen máshol tartózkodnak, az otthon élő családtagok bediktálhatják az adatokat a számlálóbiztosnak, akik kötelesek bevezetni a felekezeti hovatartozást, anyanyelvet és a nemzetiséget” – hívta fel a figyelmet az alprefektus.

Hunyad megyében az RMDSZ a 0254-217524-es telefonszámon várja a hívásokat, melynek során a szövetség munkatársai rögzíteni fogják a nevet, a lakcímet és egy telefonszámot azért, hogy a körzetért felelős számlálóbiztosnak tudják továbbítani azt.

Az Állandó Tanács napirendjén szerepelt a 13. Hunyad Megyei Magyar Napok rendezvénysorozat is. Kocsis Attila főszervező ismertette a szeptember 17-25-e között sorra kerülő esemény programtervezetét, amellyel ismét el kívánnak jutni minden olyan Hunyad megyei településre, ahol magyarok is laknak.