Rangsorolta Hunyad megyei jelöltjeit az RMDSZ

Önkormányzati jelöltjeit rangsorolta az RMDSZ Hunyad megyei szervezete. A Megyei Képviselők Tanácsa szombaton Déván ülésezett, jóváhagyva helyi szervezetek rangsoroló határozatait.

A közösség támogatását kérjük jelöltjeink számára, június 9-én. Három fő célkitűzést fogalmaztunk meg:  cselekvően szeretnénk hozzájárulni a megye fejlődéséhez, a lakosság javát szolgáló projektekkel, tovább dolgozunk a Hunyad megyei magyar közösség megerősítésén, úgy a kultúra, mint az anyanyelvi oktatás területén, és támogatni szeretnénk történelmi egyházainkat. Hunyad megyében a magyar közösség a politikai egyensúly megteremtésében fontos szerepet játszott, ezt kívánjuk továbbvinni az elkövetkezőkben is” – emelte ki Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke, hangsúlyozva, hogy minden magyar szavazat számít.

Hunyad megyében a megyei tanácsosi jelöltlistát Dr. Máté Márta, Ferenczi István (Vajdahunyad), Kutasi Csaba (Petrozsény), Benedekfi Dávid (Lupény) és Pogocsán Ferdinánd (Déva) vezetik, a Hunyad megyei tanácselnök-jelölt Dr. Máté Márta.

Déván Pogocsán Ferdinánd alpolgármester, Domokos Balázs és Borsai Zoltán vezetik a megyeszékhelyi RMDSZ önkormányzati jelöltlistáját, Vajdahunyadon Ferenczi István, Dr. Bende Barna és Suta Blanka, Petrozsényben Kutasi Csaba és Bogdán Ildikó, Lupényben Benedekfi Dávid és Antal Amália a listavezető.