Párbeszéd a kolozsvári és temesvári Egyetemek hallgatóival

Az elkövetkezõ két napban, Winkler Gyula EP-képviselõ Kolozsvárra és Temesvárra látogat, ahol egyetemi konferencián és párbeszédeken vesz részt, a kolozsvári Sapientia EMTE, valamint a temesvári Politechnika Egyetem szervezésében.
Október 8-án, csütörtökön, Winkler Gyula, a “Szétesõ Európa? – Jelenkori válsághelyzetek kezelése egymással ütközõ nemzeti érdekek kereszttüzében” címû konferencián tart elõadást Kolozsváron. Az esemény szervezõi: a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara, valamint a németországi Edmund Siemers Stiftung Alapítvány és a Budapest Business School.
Felszólalásának témája: Az EU jövõje; Románia és az EU kapcsolatának fejlõdése.
Október 9-én, pénteken, Winkler Gyula, az Európai Parlament Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságának alelnöke, a transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerség (TIPP) romániai kihatásairól szóló vitán vesz részt, amelyre 11,00 órától kerül sor, a temesvári Egyetem Electro épületében (Vasile Pârvan sugárút, 2 sz.), A 101 terem.
Az esemény szervezõje: a temesvári Politechnika Alapítvány.
Winkler Gyula EP képviselõ pénteki programja 16,00 órakor folytatódik, amikor a temesvári egyetem volt diákjaként “A karriered ma kezdõdik!” címû vitafórum meghívottja lesz. Az eseményt a temesvári Politechnikai Egyetem szervezi, a “Sikeres karrierek” címû párbeszédsorozat keretében.
Ez alkalommal, Winkler Gyula EP képviselõ, valamint Marius Popa, Hollandia tiszteletbeli temesvári konzulja és Cornelius Birtok-Bãneasa feltaláló, párbeszédet folytatnak a Politechnika Egyetem diákjaival.
Az esemény helyszíne: a temesvári Politechnika Egyetem Könyvtár épületének elõadóterme.