Összefogással, szolidaritással tudunk jó eredményt elérni

Rangsorolták a tanácsosjelölteket Hunyad megyében

Az RMDSZ Hunyad megyei szervezete szombaton rangsorolta megyei tanácsos jelöltjeit. A Megyei Képviselők Tanácsa a városi listákat is véglegesítette, amelyekkel a Szövetség a helyi önkormányzati választáson indul.

Hunyad megyében 15 helyi RMDSZ szervezet működik, azonban szórványközösség lévén nem mindenütt vagyunk jelen a helyi önkormányzatokban. Szórványvidéken különösen nagy kihívás az 5 százalékos küszöb átlépése, főleg olyan településeken, ahol 2-3 százalékos a magyarok számaránya. Ennek ellenére mindenütt olyan jelöltlistát állítunk össze, amelyet a helyi közösség támogat, hogy összefogással, szolidaritással elérhessük a várt eredményt, hogy minél több településen jelen legyünk a helyi önkormányzatban” – hangsúlyozta Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke. Mint elmondta, ezen a választáson főleg a megyeszékhelyen állnak nagy kihívás előtt. „Dévának van RMDSZ-es alpolgármestere, ezt a tisztséget a következő négy évben is szeretnénk megőrizni, hiszen azonkívül, hogy politikai szempontból rendkívüli jelentőséggel bír, a magyar közösség önbizalmát is megerősíti, hogy lehet számarányunknál hangsúlyosabb jelenlétet is elérni a helyi önkormányzatban” – magyarázta a megyei elnök.

Déván a tanácsoslistát Pogocsán Ferdinánd Zoltán alpolgármester és Máté Márta főtanfelügyelő-helyettes, helyi tanácsos vezeti, a vajdahunyadi lista élén Ferenczi István helyi RMDSZ-elnök és Csóka András számítástechnikus van. Petrozsényban az RMDSZ listáját András József egyetemi tanár és Kutasi Csaba helyi RMDSZ-elnök vezeti, Lupényban az első két helyen Benedekfi Dávid helyi RMDSZ-elnök és Antal Amália, a Nőszervezet elnöke szerepel.

Az MKT titkos szavazással rangsorolta a megyei tanácsosi listát, amelyet Máté Márta főtanfelügyelő-helyettes és Burján Gergely, a megyei szervezet politikai alelnöke vezet.

Ez alkalomból kiértékelték a református egyházzal közösen, 2016-ban elindított Lozsád 2020 falurevitalizációs tervet, elemezve az eddigi eredményeket. Bemutatták a Kun Gazda Gergely által szerkesztett, a Corvin Kiadónál frissen megjelent Lozsád 700 című kötetét, amely a Martinesd községhez tartozó, 700 éves kistelepülés múltját és jövőjét taglalja.