Összefogással készülünk az önkormányzati választásokra Hunyad megyében

Hunyad megyében az RMDSZ megkezdte a felkészülést az önkormányzati választásokra, szombaton ennek kapcsán ülésezett Déván a Megyei Küldöttek Tanácsa (MKT). A jelöltállításra február 3-a és március 8-a között kerül sor, a jelöltek listáját az SZKT által elfogadott szabályzat értelmében a helyi szervezetek választmányai állítják össze – tájékoztatott Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke.

A legfontosabb célkitűzésünk 2020-ban, hogy megtartsuk, a lehetőségek szerint javítsuk önkormányzati jelenlétünket Hunyad megyében. Déván, a megyeszékhelyen szeretnénk megőrizni az alpolgármesteri tisztséget, ehhez pedig szükség van a teljes magyar közösség összefogására, amit rendezvényekkel, új kezdeményezésekkel fogunk megerősíteni. Az elmúlt években Hunyad megyében a kisszámú önkormányzati jelenlét ellenére is jelentős sikereket tudtunk elérni, például megszereztük a dévai alpolgármesteri tisztséget, ennek titka a közösségi szolidaritás és a Szövetség politikai támogatása” – magyarázta Winkler Gyula, hozzátéve, az idei választáson is folytatják az együttműködést a civil szervezetekkel, magyar intézményekkel, egyházakkal, közösen fogják megszólítani a magyar közösség tagjait, igyekeznek eljuttatni üzenetüket minden magyar családhoz.

Hunyad megyében tudatában vagyunk annak, hogy közösségi munkánk, helytállásunk nemcsak a dél-erdélyi szórványról szól, hanem a teljes erdélyi magyarság érdekét szolgálja, hiszen ha a szórványközösségek meggyengülnek, megszűnik képviseletünk, akkor ez azonnal a tömbben élő magyarok kárára is lesz. Ilyen elgondolásból támogatjuk a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtését, amelyet a nemzeti régiók egyenlőségét szorgalmazó európai polgári kezdeményezés érdekében indítottak. Ez a kezdeményezés, ha sikerre viszik, a Székelyföldnek jelentős támogatást hozhat” – emelte ki az EP-képviselő. Mint elmondta, a következő két hétben Hunyad megyében önkéntesek keresik fel a magyar közösség tagjait, arra kérve, hogy támogassák aláírásukkal a Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért című európai polgári kezdeményezést.