Összefogással és egymás iránti bizalommal

Déván ülésezett a Hunyad Megyei Képviselők Tanácsa, ez alkalommal tisztújításra is sor került, ugyanakkor a küldöttekkel közösen meghatározták a 2024-es szuperválasztási év célkitűzéseit.

Összefogással és egymás iránti bizalommal nézünk a jövő évi megmérettetések elébe. Az RMDSZ az eszköz, amely segítségével közösségünket szolgáljuk 34 esztendeje a dél-erdélyi magyar szórványban. Meg fogjuk erősíteni az RMDSZ helyi szervezeteit, meg fogjuk erősíteni a közösségi összefogást, és így fogunk hozzálátni a 2024-es év feladatainak elvégzéséhez” – emelte ki Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke.

Folytatják munkájukat az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezete élén Pogocsán Ferdinánd MKT elnök, Kocsis Attila kulturális, Kacsó-Doboly Izabella-Mária ifjúsági és Csatlós Zsófia oktatási alelnökök, valamint Antal Amália zsil-völgyi, Suta Blanka vajdahunyadi és Borsai Zoltán dévai regionális alelnökök.

Tisztújítások következnek a helyi szervezetekben, ezeket az év végéig fogjuk megszervezni. Az első soron következő tisztújítást Vajdahunyadon, november 2-án tartjuk. Elindítjuk az adatbázisok frissítését, a szervezetek és a megyei csapat felkészítését, Széll Lőrincz ügyvezető elnök koordinálása alatt. Megkeressük a közösségünk tagjait, szeretettel szólok minden Hunyad megyei magyarhoz, fogadja nyitottsággal a Szövetségünk munkatársait és önkénteseit” – fordult a Hunyad megyei magyar közösséghez Winkler Gyula.

Az RMDSZ megyei szervezete készül a Magyar Szórvány Napjára, amelyet idén november 15-én és 16-án fognak megünnepelni a Zsil-völgyében, illetve Déván, a Téglás Gábor Elméleti Líceum aulájában. Természetesen a Hunyad megyei küldöttség részt vesz a Magyar Szórvány Napja nagybányai központi rendezvényén, november 11-én.