Össze kell fognunk és támogatnunk kell a mi államelnökjelöltünket

Ma este Petrozsényból indul útjára megyénkben a választási kampány, itt vannak a Zsil-völgyi magyar közösségek képviselõi és itt vannak a megye többi részérõl az RMDSZ-szervezetek vezetõi. Együtt vágunk neki ennek az újabb megmérettetésnek, nem kevesebbet kell tenni ez alkalommal sem, mint májusban az európai parlamenti választásokkor, amikor sikeresen helytálltunk: össze kell fognunk és támogatnunk kell a mi államelnökjelöltünket. A mi képviselõnk, közösségünk hangja ebben az újabb választási csatában Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke” – fogalmazott Winkler Gyula vasárnap este Petrozsényban az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének kampányindító rendezvényén. A petrozsényi színházban megtartott esemény a szórványkaraván harmadik állomása volt, Brassót és Nagyenyedet követõen.

Nemsokára huszonöt esztendeje annak, hogy 1989 decemberében sorra megalakultak Petrozsényban, Lupényban, Vajdahunyadon és Déván az RMDSZ helyi szervezetei, majd január 11-én létrejött a Szövetség Hunyad megyei szervezete is. Évfordulóra, születésnapra készülünk hát, amikor ajándékozni is szokás az ünnepeltet. A legméltóbb ajándék lesz a negyedévszázados Hunyad megyei RMDSZ évfordulójára, ha Kelemen Hunort támogatva, sikeresen vesszük a november 2-ai megmérettetést” – buzdította a választási részvételre a jelenlevõket Winkler Gyula.  

A vasárnap esti rendezvény házigazdája Wersánszki Eduárd, az RMDSZ petrozsényi elnöke volt, aki köszöntötte a jelenlevõket. A színpadra Dezméri István megyei ügyvezetõ elnök szólította fel az RMDSZ helyi és megyei vezetõit. Takács Aranka, az RMDSZ Nõszervezetének alelnöke beszédében a nõk szerepét méltatta a közösségépítésben, de a kampány során is. Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke zárta a felszólalók sorát. A beszédeket követõen teltház elõtt tartották meg nagysikerû elõadásukat a Kolozsvári Magyar Opera mûvészei és a Szomszédnéni Produkciós Iroda.