Nagy Károly-díj a fiataloknak

2022 az ifjúság európai éve, ennek kapcsán fontos felhívni a fiatalok figyelmét, hogy a népszerű Erasmus, a Discover EU, a gyakornoki programok és a továbbképzések mellett további, kevésbé ismert lehetőségek is vannak az Európai Unióban. Ilyen az Európai Ifjúsági Nagy Károly-díj, amelyet 2008-ban hozott létre az aacheni Nagy Károly-díj kuratóriuma és az Európai Parlament.

Winkler Gyula EP-képviselő 2022 márciusában zsűritagként vett részt az Európai Ifjúsági Nagy Károly-díj, a Charlemagne-díj elbírálásában. „Nagy megtiszteltetés volt, hogy a hazai pályázók elképzeléseit, az európai jövőről szóló gondolataikat megismerhettem. Gyakornoki csapatommal arra jutottunk, hogy érdemes ezt a lehetőséget is közismertté tenni a magyar fiatalok és ifjúsági szervezetek körében, annál is inkább, hogy a díj első európai nyertese egy Kárpát-medencei magyar program volt” – fogalmazott a képviselő.

Winkler Gyula gyakornokai, egy felvidéki és két erdélyi egyetemista állított össze az elektronikus kiadványt az Ifjúsági Nagy Károly-díjról. Kotiers Róza, Boncsina Alíz-Henrietta és Pogocsán Ferdinánd, az útmutató szerkesztői szerint mindenki tehet az európai összetartozásért és értékekért, egy jó ötlet kell, ami összehozza a fiatalokat, ami segít az elfogadásban, a közéletben való aktív részvételben.

A kiadvány alább lapozható ?

 

Europai-Ifjusagi-Nagy-Karoly-dij