Megérkezett a magyar adomány Hunyad megyébe

Foto: Dr. Al. Simionescu Municípiumi Kórház

Az RMDSZ Hunyad megyei szervezetén keresztül csütörtökön több mint húszezer egyszer használatos maszkból álló adomány érkezett a vajdahunyadi Dr. Al. Simionescu Municípiumi Kórháznak, a dévai, a petrozsényi, lupényi szociális igazgatóságoknak, a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumnak és a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak.

Az emberek szolidaritása és a közösségek közti összefogás a legjobb válasz, amelyet a jelenlegi helyzetre adhatunk. Sajnos a koronavírus-járvány súlyosan érintette megyénket, éppen ezért bízunk abban, hogy hasznos lesz ez a segítség a közintézményekben és az egészségügyi intézményekben dolgozók számára, akik közvetlen kapcsolatban vannak az emberekkel” – fogalmazott Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke, ezúton is megköszönve a magyar kormány támogatását.

Mint rámutatott, az RMDSZ szervezésében érkező maszkokat az egészségügyi alkalmazottak mellett a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum érettségire és képességvizsgára készülő diákjai és pedagógusai, valamint a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozásában élő kiskorúak és az őket ellátó személyzet kapja, ugyanakkor az adományból a dévai, petrozsényi és lupényi idősek és szociálisan hátrányos személyeknek is juttatnak.

Az RMDSZ kérésére egymillió egyszer használatos maszk érkezett Romániába kedd este, a tajvani magánadomány a magyar kormány segítségével jutott el az országba.  Egy hónappal korábban a magyar kormány – ugyancsak az RMDSZ kérésére – maszkokból, védőruházatból, egyszer használatos kesztyűkből, fertőtlenítőszerekből álló adományt jutatott el Erdélybe, amelyet az egészségügyi alkalmazottaknak, családorvosoknak osztottak szét.