Közösségi faültetés Hunyad megyében

Aki fát ültet, az gyerekére, legtöbbször unokájára gondol. Hunyad megyében egy hét múlva közösségi faültetést szervezünk, amely túlmutat a cselekvés gyakorlati hasznán, megerõsíti közösségünk jövõbe vetett hitét és akarását – fogalmazott Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke, aki egy felhívással fordult szombat délelõtt a Hunyad megyei református presbiterekhez.

A minap látott napvilágot Böjte atya újabb kezdeményezése: arra biztat bennünket, hogy ültessünk fákat, erdõket, tegyük ismét tündérkertté szülõföldünket! Jelszava: aki fát ültet, az bízik a holnapban, hisz a megmaradásban! Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozunk mi is, hiszen mi lehet a leginkább jövõbe mutató gesztus, a közösség jövõjét jelzõ cselekvés, mint a faültetés. Március utolsó hétvégéjén, március 29-én és 30-án fát ültetünk Hunyad megyében, templomaink, iskoláink, magyar házaink kertjében, köztereken, de saját kertjeinkben is. Vegyünk részt mindannyian ebben a szép ünnepben, aki tud, ajánljon fel facsemetét annak, akinek nincsen, de szervezetten is vásárolunk elültetni való fákat, hogy minél több helyre jusson. Kell-e ennél szebb üzenet a Közösség évében, mint hogy hiszünk abban, lehet a szülõföldön boldogulni, gyarapodni. Ahogy a facsemete gyökere megfogan, növekedésnek indul, úgy mutat tanúságot közösségünknek, hogy bízunk a holnapban!” – fogalmazta meg felhívását Winkler Gyula, arra kérve a presbitereket, csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez.

Az RMDSZ európai parlamenti képviselõje röviden beszámolt brüsszeli tevékenységérõl, az európai képviselet fontosságát hangsúlyozva, arra buzdította a presbitereket, hogy közösségformálóként támogassák az RMDSZ jelöltlistáját és az európai parlamenti választáson való részvételre buzdítsanak minden Hunyad megyei magyar embert. Az EP-képviselõ Zsargó János Hunyad megyei református esperes meghívására vett részt a vajdahunyadi mûemléktemplomban megtartott presbiteri konferencián.