Konkrét programokra van szükségük a vállalkozóknak

A szakoktatás és a szakmai képzés fellendítése igen sürgős itthon, Erdélyben és Európában egyaránt. Ebben fontos szerepet játszik az EU, de nem elég stratégiákat megálmodni, hanem konkrét, uniós pénzből finanszírozott programokra van szükség.

Itthon, Erdélyben is van teendő, a gyakorlati téren is, de a mentalitásváltás is igen fontos! A nyomasztó uniós bürokrácia mellett a vállalkozók mindenhol a szakképzett munkaerő hiányát nevezik meg hátráltató tényezőként. Brüsszel mellett Bukarestben is van elég teendő, hogy a munkára kivetett adóterhet csökkentsük, a minimálbért növeljük az EU-s elvek mentén, és hogy vonzóvá tegyük a szülőföldön megtervezett életpályát a fiataljaink számára” – emelte ki Winkler Gyula Besztercén, ahol a szakoktatás kérdéséről, a vállalkozói lét kihívásairól beszélgetett Reman Csaba besztercei vállalkozóval.

Van miért lobbizni az Európai Parlamentben, így néz ki az Industrial Green Deal erdélyi valósága!” – mutatott rá a képviselő, aki korábban is többször rámutatott, hogy az európai ipar tönkretétele nem a térség javát szolgálja.

Fotó: Bethlendi Tamás