Kezdődnek a 14. Hunyad Megyei Magyar Napok

Idén szeptember 16-án kezdődnek a Hunyad Megyei Magyar Napok, ebben az évben 14. alkalommal kínálnak a megye magyarok által lakott településein kulturális, szabadidős programokat. A kilencnapos eseménysor kilenc településen: Vajdahunyadon, Déván, Petrozsényban, Bácsiban, Brádon, Lupényban, Petrillán, Csernakeresztúron és Lozsádon zajlik szeptember 24-ig.

Amint már megszokhattuk, a Magyar Napok idén is számos olyan Hunyad megyei településen zajlanak, ahol a magyar közösség tagjai élnek. És természetesen az idén is szeretettel várjuk az egész megye lakosságát: az általunk szervezett események, koncertek, kulturális, sport, gyermek- és gasztronómiai rendezvények során nagy örömmel adunk át a lehető legtöbbet kultúránkból, hagyományainkból minden Hunyad megyei lakosnak. „Mert vannak értékeink” – ez az idei Magyar Napok mottója. Így tisztelgünk közösségünk értékei előtt a történelmi személyiségektől a mai kor emberéig, a kulturális és épített örökségtől a népi hagyományaink gazdagságáig. Külön öröm számunkra, hogy egyre népesebb támogatóink köre, ezúton is köszönetet mondunk a helyi önkormányzatoknak, szervezeteknek, a médiapartnereinknek, minden támogatónknak, akik nélkül a Hunyad Megyei Magyar Napok nem jöhetnének létre” – emelte ki Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke.

A Magyar Napok kiemelt pillanata a Barcsay Ákos-díjak átadása, amelyre idén szeptember 17-én, vasárnap kerül sor, Déván, a Magna Curia nagytermében kerül sor. A Barcsay Ákos díjjal a dél-erdélyi szórványközösségekben dolgozó, a közösségépítő munkában kiemelkedő teljesítményt elérő személyek tevékenységét ismerik el.