Kelemen Hunort támogatja az RMDSZ Hunyad megyei szervezete

Az RMDSZ elnöki tisztségéért induló Kelemen Hunort támogatja a Szövetség Hunyad megyei szervezete az áprilisi kolozsvári kongresszuson – jelentette be hétfõi sajtótájékoztatóján Winkler Gyula megyei elnök.

“Szombaton a Hunyad megyei RMDSZ elnöksége úgy döntött, hogy támogatjuk az újabb mandátum megszerzésében Kelemen Hunor szövetségi elnököt, aki januárban jelentette be, hogy indulni kíván az elnöki tisztségért. Kelemen Hunor mindig támogatta Hunyad megyei RMDSZ kezdeményezéseit, jól ismeri közösségünk mindennapjait, rendszeresen jelen van köreinkben. Ennek megfelelõen, akárcsak négy évvel ezelõtt, Kelemen Hunor a mi jelöltünk” – fogalmazott Winkler Gyula.

Az RMDSZ Hunyad megyei elnöke beszámolt a vasárnap esti ünnepi gáláról, amelyen a megyei szervezet megalakulásának huszonötödik évfordulójára emlékeztek a dévai operettszínházban. “Negyedévszázaddal ezelõtt január 21-én megalakult az RMDSZ Hunyad megyei szervezete. Vasárnap este köszöntöttük nemcsak az alapítókat, hanem azokat is, akik az évek folyamán csatlakoztak Szövetségünkhöz. Ez alkalomból  350 oklevelet adtunk át mindazoknak, akik az elmúlt huszonöt évben az RMDSZ sorait erõsítették. (…) Sajnos vannak olyan kollégák, akik már nem lehetnek közöttünk. Ahogy a gálán is megfogalmaztam, elismerés és tisztelet illeti azokat, akik erejüket, hitüket, tehetségüket, kezdeményezõkészségüket Kõmûves Kelemenként beleépítették a Hunyad megyei RMDSZ alapjaiba. (…) Megkérdezték tõlem, hogy mi közösségünk legfontosabb megvalósítása, válaszom azonnali volt:  az idén tizedik születésnapját ünneplõ dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum, ahol ebben a tanévben is közel hatszáz diák, óvodától érettségiig tanulhat anyanyelvén. Ez az iskola több mint oktatási intézmény, igazi közösségi kulturális központtá nõtte ki magát az elmúlt évek során” – emelte ki megyei elnök.

Winkler Gyula hangsúlyozta, hogy az RMDSZ Hunyad megyei szervezete továbbra is a magyar közösség érdekeit szolgálja, a megyei közéletben pedig az elkövetkezõkben is megbízható, tisztességes politikai partner kíván lenni.