Húszéves születésnapját ünnepelte a dévai Szent Ferenc Alapítvány

Háromnapos rendezvénysorozattal ünnepelte ezen a hétvégén húszéves fennállását a Böjte Csaba atya által vezetett dévai Szent Ferenc Alapítvány. A húszéves évfordulóra meghívást kaptak a gyerekek mellett a jelenlegi és volt házvezetõk, munkatársak egész Erdélybõl, akik együtt ünnepeltek a Magyarországról, Kárpát-medencébõl és Európából is érkezõ keresztszülõkkel és támogatókkal.

A rendezvénysorozat fénypontja a dévai kultúrotthon nagytermében megtartott szombat délutáni elõadás volt, amelyen több mint ötszázan vettek részt. A mûsorvezetõ szerepét Böjte atya töltötte be, aki rendre bemutatta a fellépõ gyerekeket és nevelõket, akik verssel, tánccal, népdallal és rockkoncerttel készültek az ünnepi elõadásra.

A rendezvény nyitóbeszédét Winkler Gyula EP-képviselõ, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke tartotta. “Büszke vagyok és büszkék vagyunk mi, dévaiak és Hunyad megyeiek, hogy itt Déván vált valóra egy álom, amely ma már nemcsak Erdélyben, hanem az egész Kárpát-medencében példaértékû. Büszkék vagyunk, mert az elsõ lépések a legnehezebbek és itt, Déván Csaba atya kezdeményezése az elsõ perctõl támogatásra lelt és ezáltal kibontakozhatott. (…) Ebben a zsúfolásig telt teremben mindenki másképp válaszolna, hogy miért vagyunk mi együtt ma délután, az igazi válasz azonban talán az, hogy a szeretet hozott minket össze, az a szeretet, amelyre a gyerekeknek nap mint nap szükségük van és amelyet megkapnak Csaba atyától és munkatársaitól” – fogalmazott ünnepi beszédében Winkler Gyula, majd sok boldog születésnapot kívánt és további sikert az alapítvány tevékenységéhez. A rendezvényen részt vett és üdvözlõ beszédet mondott Schmitt Pál, volt köztársasági elnök és Petru Mãrginean, Déva polgármestere.

Csaba testvér és segítõi 1993 õszén fogadták be az elsõ gyerekeket a dévai gyermekotthonba, azóta közel 5000 gyereket neveltek, jelenleg 72 településen 2300 gyereket gondoznak a Szent Ferenc Alapítvány keretében.