Hunyad megyei évértékelő

Évzáró gyűlést tartott csütörtökön a Megyei Képviselők Tanácsa. A vajdahunyadi Magyar Házban megtartott találkozón visszatekintettek a 2023-as évre, átbeszélve a 2024-es szuperválasztási év kihívásait a dél-erdélyi szórványban.

„Az országban és a nagyvilágban olyan változások zajlanak, amelyek miatt világos, hogy a jövő évi választások nem csak négy évre, hanem egy egész évtizedre meghatározzák a romániai magyarság sorsát. Hunyad megyében sem fogja senki a magyar közösség ügyeit képviselni, ha az RMDSZ meggyengül. Csak nekünk fontos a magyar egyházak, a magyar iskola támogatása, a közösségünk érdekeinek képviselete, senki más nem veszi figyelembe a magyarok elvárásait. Azt látjuk, hogy romlik a politikai környezet, erősödik ellenségünk, az AUR szélsőséges párt, emiatt nekünk minden magyart meg kell szólítani, minden egyes magyar támogatását meg kell szereznünk” – emelte ki Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke.

Emlékeztetett, a szórványban mindenütt, a Bánságtól Besztercéi, Máramarostól Brassóig minden egyes választás valójában népszámlálás is egyben. „2024-ben négyszer mérettetünk meg, mind a négy alkalommal helyt fogunk állni!  Reménységgel, bizakodással és a sok-sok ránk váró munka tudatával nézünk a szuperválasztási év elébe mi, Hunyad megye magyarjai” – nyomatékosított a megyei elnök, megköszönve a szervezet tagjainak, partnereknek a sok munkát, az eltökéltséget és a konokságot, amellyel kiálltak a magyar identitás megőrzéséért.