Hunyad megyében is iktatták a jelöltlistákat

Az RMDSZ Hunyad megyei szervezete kedden iktatta jelöltlistáit, a Szövetség 16 településen indul az önkormányzati választáson, valamint benyújtották a megyei tanácsosi jelöltlistán szereplõk névsorát is. Hunyad megyében az RMDSZ-nek 287 tanácsosjelöltje van, két városban indítanak polgármesterjelöltet.

A megyei tanácsosi lista élén Benedekfi Dávid, a lupényi RMDSZ vezetõje, helyi tanácsos található, õt követi Burján Gergely, a megyei szervezet alelnöke. Déván a helyi tanácsosi listát a Pogocsán Ferdinánd a dévai RMDSZ elnöke, önkormányzati képviselõ vezeti, második helyen Máté Márta fõtanfelügyelõ-helyettes szerepel. Petrozsényban Dr. Hajdú Gizella az RMDSZ tanácsosjelöltjeinek listavezetõje, õt Fülöp Béla követi. Vulkánban Illyés Katalin tanárnõ van az elsõ helyen a helyi tanácsosi listán. Az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének döntése alapján Lupényban és Vajdahunyadon indít polgármesterjelöltet, Lupényban Benedekfi Dávid, Vajdahunyadon Kofity Zoltán méretkezik meg a tulipán színeiben.

Az önkormányzati választás nagy kihívás a Hunyad megyei RMDSZ számára, hiszen újból bizonyítanunk kell közösségünk egységét, hogy összetartozunk. Jelöltjeink azt a kiegyensúlyozott érdekképviseleti munkát akarják folytatni, amely mindig is jellemezte Szövetségünket a Hunyad megyei szórványban. Célkitûzéseink az egész megye és településeink fejlõdését szolgálják, legfontosabbak azok a célok, amelyek a Hunyad megyei magyarság jövõjét hivatottak biztosítani, az anyanyelvi oktatás fejlõdését, hagyományaink megõrzését. Azt akarjuk, hogy a magyar közösséget becsüljék meg Hunyad megyében, a szórványban is a közösség biztonságérzetét kell visszaadnunk. Az önkormányzati választáson szeretnénk megõrizni eddigi jelenlétünket, de megpróbálunk visszaszerezni a korábban elvesztett tanácsosi helyekbõl” – fogalmazott Winkler Gyula EP-képviselõ, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke. Ez alkalommal megköszönte mindazoknak a Hunyad megyeieknek, akik aláírásukkal támogatták az RMDSZ jelöltlistáit.