Hunyad megyében az önkormányzati jelenlét megőrzése a választások tétje

A június 5-ei választáson a jelenlegi önkormányzati jelenlétét szeretné megõrizni az RMDSZ Hunyad megyei szervezete – errõl Winkler Gyula megyei elnök beszélt hétfõi, dévai sajtótájékoztatóján.

Az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének lesz megyei tanácsosi jelölt-listája, valamint helyi tanácsosi listája azokon a településeken, ahol van helyi RMDSZ-szervezet is. “Figyelembe véve a számunkra kedvezõtlen demográfiai változásokat, a mi célkitûzésünk az, hogy megõrizzük szerény jelenlétünket az önkormányzatokban, Déván, Vajdahunyadon, Lupényban és visszakerüljünk a petrozsényi helyi tanácsba. (…) Nem lesz könnyû harc, de nekünk itt, Hunyad megyében sosem volt könnyû. A népességfogyás súlyosan rányomja bélyegét a politikai lehetõségeinkre, Temes és Krassó-Szörény mellett Hunyad megyében csökkent a legnagyobb mértékben a magyar közösség” –  mondta el Winkler Gyula. A megyei elnök beszámolt arról is, hogy Hunyad megyében az RMDSZ  nem kötött semmilyen, helyi választásokra vonatkozó egyezséget. “Számos egyeztetés zajlik, sokféle partnerrel tárgyaltunk, ami megtisztelõ, mert azt jelenti, hogy fontos a magyar közösség szavazata. (…) Ha megállapodásra jutunk valamely polgármesterjelölttel, azt nyíltan vállaljuk és itt, az RMDSZ-nél jelentjük majd be, nem mellékvágányon, véletlenül derül ki” – hangsúlyozta.

Winkler Gyula elmondta, hogy az RMDSZ Hunyad megyei szervezete ezen a választáson is a közösség érdekeit tartja szem elõtt, azt követi, hogyan fejlesztik a településeket, és természetesen küzd a Hunyad megyei magyarság mindenkori célkitûzéseiért: az anyanyelvû oktatás, a magyar hagyományõrzés területén.