Hivatalosan is elstartolt a készségek európai éve

A készségek európai éve hivatalosan is elstartolt május 9-én, az Európa-napon. Az európai tematikus év egy, Brüsszelben és online megszervezett fesztivállal indult, amelyen több ezren vettek részt, főként az új karrierlehetőségek iránt érdeklődő fiatalok.

Fontosnak tartom, hogy az erdélyi fiatalok részt vegyenek ebben a tematikus évben. Európai szinten két nagyszabású eseményt már meghirdettek, és minden érdeklődőt meghívnak a részvételre. Június 8-9-én konferenciára kerül sor, amely a szakértők, a politikai döntéshozók és a munkaerőpiac jövője iránt érdeklődők közötti eszmecserét teszi lehetővé. Bemutatásra kerülnek a készségekkel kapcsolatos kihívások kezelésére irányuló kezdeményezések és eszközök is. A másik nagy esemény az európai készségek hete, amelyet október 23-27. között tartanak. Ez az esemény a szakoktatás és a szakképzés kulcsfontosságú szerepére hívja fel a figyelmet minden korosztály számára” – hívta fel a figyelmet Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője.

 

A készségek európai évének hivatalos honlapja már működik, beleértve egy interaktív Európa-térképet is, ahová mindenki feltöltheti saját eseményeit: https://year-of-skills.europa.eu/index_en