Rangsorolta Hunyad megyei jelöltjeit az RMDSZ

Önkormányzati jelöltjeit rangsorolta az RMDSZ Hunyad megyei szervezete. A Megyei Képviselők Tanácsa szombaton Déván ülésezett, jóváhagyva helyi szervezetek rangsoroló határozatait.

tovább

Közel 6000 támogató

Hunyad megyében 5919 személy támogatja aláírásával az RMDSZ európai parlamenti listáját, melyet Winkler Gyula EP-képviselő vezet.

tovább

Winkler Gyula: június 9-én arra szavazunk, hogy új szemlélet, új lendület, új vezetés legyen Brüsszelben

Június 9-én a helyhatósági választásokkal egy időben európai parlamenti választásokat is tartanak Romániában. Az EP-választás fontosságáról és a szélsőséges pártok térnyeréséről kérdezte a Maszol.ro Winkler Gyulát, az RMDSZ EP-képviselőjét és képviselőjelöltjét.

tovább

Húsvéti jókívánság

Áldott húsvéti ünnepet kívánok!

tovább

Winkler Gyula: elvész Erdély, ha mi a közönyt választjuk

„Ha elvész a híd, elvész Erdély is” – idézte fel köszöntőbeszédében Bem tábornok szavait Winkler Gyula a sorsfordító piski csata emlékművénél, kiemelve, hogy Hunyad megyében azt tanítja a történelem: egy küzdelemben sokkal többet számít a csatát vívók hite, akarata, elszántsága, mint a számbeli fölény. A dél-erdélyi megyében hagyományosan a piski csata emlékművénél kezdődnek március 15-ei ünnepségek.

tovább

Elvész Erdély, ha mi a közönyt választjuk

Hunyad megyében a piski csata emlékművénél kezdődnek a március 15-ei ünnepségek. Winkler Gyula ünnepi beszéde.

tovább

Kelet-európai nyomásra részsiker született az ukrán termékek uniós importjáról az Európai Parlamentben

Az Európai Bizottság tervezete szerint 2024 júniusától újabb egy esztendőre meghosszabbítanák az Ukrajnával kötött szabadkereskedelmi egyezményt, amely az Oroszországgal háborúban álló kelet-európai állam számára vámmentes mezőgazdasági és élelmiszer-importot biztosít az Unió tagállamaiba. Az Európai Parlamentben határozatot fogadtak el néhány termék importjának korlátozásáról, a végső döntés azonban áprilisban születik meg. Winkler Gyula és Vincze Loránt erdélyi EP-képviselők ismertették a Krónikának a döntés hátterét.

tovább

Kibocsátó, szép üzenet: döntöttek a fali gázkazánok „letekeréséről”

Az évtized végére minden új épületnek kibocsátásmentesnek kellene lennie, 2040-re pedig egyetlen fosszilis tüzelőanyaggal működő kazán sem lehet üzemben – ez a célja az Európai Parlament által frissen elfogadott irányelvnek. Az egyéni fali gázhőközpontokat használó romániaiak százezreit kellemetlenül érintő intézkedéscsomagot nem szavazta meg az RMDSZ Strasbourgban. A Krónika beszámolója.

tovább

Az EU a lakossággal fizettetné meg az épületek klímasemlegességét

Újabb, a lakosságot terhelő szabályt szavazott meg az Európai Parlament többsége, hívta fel a figyelmet Winkler Gyula. A héten Strasbourgban az Európai Parlament az épületek energiateljesítményéről szóló irányelv felülvizsgálatáról szóló ideiglenes politikai megállapodást hagyott jóvá. Az RMDSZ EP-képviselői nem szavazták meg a tervezetet. Winkler Gyula szerint 2025 után ezt is mindenképpen újra napirendre kell tűzni felülvizsgálat végett.

tovább