Fenntartható fejlődés és környezetvédelem áll gyakornoki programunk középpontjában

Ismét meghirdeti gyakornoki programját Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője közösen a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT). Az előző évekhez hasonlóan, a MIÉRT idén is 6 fiatalt választ ki, akik 2020-ban 6 hetet tölthetnek Brüsszelben és betekintést nyerhetnek az Európai Parlament körforgásába.

Az érdeklődőknek az alábbi feltételeknek kell eleget tenniük:
✔ Legalább 1 lezárt egyetemi év;
✔ A magyar nyelven kívül legalább egy idegen nyelv ismerete, az Európai Unió hivatalos nyelvei közül;
✔ Alapszintű számítógépes ismeretek;
✔ Önkéntesség terén szerzett tapasztalat;
✔ A gyakornoksággal egyidőben ne legyen szerződéses munkaviszonyban más munkaadóval.

Előnyt jelent a fenntartható fejlődés vagy a környezetvédelem területén szerzett tapasztalat, vagy érdeklődés, mivel 2020-ban a gyakornokok ezekkel a szakterületekkel fognak kiemelten foglalkozni. A gyakornokok jelentkezését az office@miert.ro e-mail címen várják a szervezők, ide kell küldeni egy önéletrajzot, egy motivációs levelet, valamint egy ajánlást a MIÉRT egyik tagszervezetétől.

Jelentkezni legkésőbb 2019. november 30-ig lehet!

„Nagy örömünkre szolgál, hogy idén is meghirdetjük a MIÉRT-tel közösen kezdeményezett gyakornoki programunkat. Ettől az évtől több újdonságot is bevezettünk: a következő periódustól kezdődően 6 hetes gyakornoki programra várjuk a fiatalokat. Ez idő alatt a fiatalok alaposabban megismerhetik az Európai Parlament brüsszeli és strasbourgi székhelyén zajló tevékenységét. A MIÉRT-tel egyeztetve döntöttünk úgy, hogy a 2020-as év kiemelt témája a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem legyen. Ezért a beérkezett jelentkezések elbírálásánál előnyt jelent, ha a fiatalok rendelkeznek tapasztalattal ezen a téren, és ezt motivációs levelükben is kifejtik” – mondta a gyakornoki program kapcsán Winkler Gyula EP-képviselő, aki sok sikert kívánt a pályázni készülő fiataloknak.

Ez a program hatalmas lehetőség lehet azoknak az erdélyi fiataloknak, akik érdeklődnek a közélet iránt, valamint fontos számukra a fejlődés, a környezetre való odafigyelés. Winkler Gyula EP-képviselő brüsszeli kabinetjében dolgozni nemcsak élmény, hanem kihívás és motiváció is lehet. A gyakornokok olyan ismeretekkel térhetnek haza, amire igazán szüksége lehet az itthoni közösségnek. Számunkra mindig öröm, hogy MIÉRT-ként részt vehetünk az ifjúság felkarolásában” – hangsúlyozta ki Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke.

Az eredményeket a Magyar Ifjúsági Értekezlet és Winkler Gyula EP-képviselő Facebook-oldalán, valamint honlapján teszik közzé, december első felében.