Folytatná EP-képviselői munkáját Winkler Gyula

Pénteken iktatta jelölti pályázatát Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője, aki újabb mandátumot szeretne megpályázni a Szövetség színeiben, a 2024-es EP-választáson.

Az RMDSZ európai parlamenti képviselőjeként azért dolgozok Brüsszelben, hogy a romániai magyarok érdekeit képviseljem az Európai Unióban. Itthon, Erdélyben pedig azért munkálkodok, hogy hazahozzam az EU előnyeit a szülőföldünkre és hozzásegítsem a mi közösségeinket az európai források hatékony felhasználásához” – fogalmazott Winkler Gyula, megköszönve az RMDSZ megyei, területi és társult szervezetei, valamint a platformok támogatását, amely lehetővé tette, hogy benyújtsa a pályázatát.

Június 9-e után is erős hangunk kell legyen az Európai Parlamentben! Mindenkinek a saját közössége az első,  és ha az RMDSZ képviselői nem lesznek ott, akkor a romániai magyarság ügyeit senki sem kezelő az első helyen. Folytatni kell a munkát nemzeti kisebbségi jogainkért, és azért kell dolgozni a továbbiakban is, hogy még több uniós forrás legyen elérhető a felzárkózás évtizedében. Erős Erdély csak egy erős Európában építhető fel. Egy olyan Európában, amely visszanyeri az állampolgárai bizalmát, mert visszatér az alapítók által kijelölt útra. Mindezekért kell dolgoznunk a következő években, ehhez a munkához kérek továbbra is bizalmat és támogatást” – összegezte Winkler Gyula.

Az RMDSZ jelöltállítási szabályzatának megfelelően február 26-ig jelentkezhetnek azok, akik a Szövetség színeiben indulni szeretnének az európai parlamenti választáson.