Felhívást tett közzé a Hunyad megyei RMDSZ

Felhívást tett közzé az RMDSZ Hunyad megyei szervezete, amelyben közvitára szólítja magyar közösségünk tagjait. Széll Lőrincz képviselőjelölt, a Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság vezetője és Kutasi Csaba szenátorjelölt, az RMDSZ petrozsényi elnöke vasárnap Déván, a Hunyad Megyek Magyar Napok zárórendezvényén mutatta be a Szövetség választási programját, melyet közösségünk tagjainak javaslatai alapján véglegesítenek.

Az összefogás adja a mi közösségünk erejét, az RMDSZ Hunyad megyében mindig nyitott és együttműködő a magyar egyházakkal, civil- és szakmai szervezetekkel, hiszen közösek célkitűzéseink. Azért dolgozunk, hogy a Hunyad megyei magyarság megkapja az őt megillető támogatást ezeken a területeken: oktatás, kultúra és civil társadalom. Ehhez eszközt jelent a politikai képviselet, hiszen csak így tudjuk ezeket a célokat elérni, közösségünk szolgálatába helyezni” – fogalmaznak a jelöltek a felhívásban.

A december 6-ai parlamenti választásokra készülve indítják a közvitát, kiemelve, hogy újabb esély mutatkozik, hogy 16 év után parlamenti képviselőt küldhessen a törvényhozásba a Hunyad megyei magyarság. A 15 pontban megfogalmazott programjavaslat ötvözi közösségünk alapvető célkitűzéseit Hunyad megye általános érdekeivel. „Meggyőződésünk, hogy Önök is sok jó ötlettel, javaslattal gazdagíthatják a vitaindítóban https://cutt.ly/4goKxxP  felvetett témákat.  Várjuk javaslataikat emailben a hunyad@rmdsz.ro címre, telefonon a 0254-217524 számon, kommentben az RMDSZ Facebook oldalán, az RMDSZ megyei irodájában vagy személyesen a helyi szervezetek elnökeinél, az RMDSZ parlamenti jelöltjeinél 2020. november 2. határidővel” – áll a felhívásban.