Európa jövője a mi jövőnk is!

Hunyad megyében hagyományosan Piskin kezdõdnek a március 15-ei ünnepségek. Szombaton délelõtt Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselõje a római katolikus templomkertben található obeliszknél tartott ünnepi beszédében a felkészülés fontosságát hangsúlyozta: az egyéni és közösségi csaták megvívásához szükség van tudásra, párbeszédre, szakmai felkészültségre.

Az ünnepségen részt vett és beszédet mondott Piski polgármestere Emil Rîșteiu, Csáki Loránd az RMDSZ Piski szervezetének elnöke, az eseményt a helyi tanács delegációja is megtisztelte jelenlétével, de sokan érkeztek Déváról és az egész megye területérõl is. Az ünnepi mûsort a dévai Szivárvány nyugdíjas klub népdal kórusa mutatta be, ünnepi beszédet és áldást mondott Albert István Piski református lelkésze, majd koszorúzással ért véget a március 15-ei rendezvény Piskin.

A megemlékezések Déván folytatódnak, ahol 12 órától a Téglás Gábor Líceum aulájában ünnepi mûsort és tematikus vetélkedõt tartanak, 14 órától a református temetõben elhelyezik a kegyelet virágait. Winkler Gyula szombaton délután Déván, Petrozsényban és Lupényban vesz részt március 15-ei ünnepségen.