Erős közösségünk jövőjére szavazott Winkler Gyula (Audió)

Erõs közösségünk jövõjére szavazott szülõvárosában, Vajdahunyadon Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselõje, aki Borbély Károly államtitkárral, Takács Aranka helyi RMDSZ-elnökkel és a megyei RMDSZ választmányi tagjaival egyszerre, vasárnap délelõtt 11 órakor adta le voksát.

A szórványban élõ magyar közösségek számára fontos az identitás, amelynek megõrzése számos akadályba ütközik, fontosak a hagyományaink és az épített örökségünk, de az is fontos, hogy tudjuk átadni a következõ generációnak magyar kultúránkat és értékeinket. Én ma ezért szavaztam arra a jelöltre, aki az eddigi évek alatt már sokszor bizonyította, hogy szívén viseli a szórványközösségek sorsát is! Én ma az erõs közösségünk jövõjére szavaztam” – nyilatkozta a sajtó képviselõinek Winkler Gyula a szavazást követõen.

Hunyad megyében is választási ügyeletet mûködtet az RMDSZ, Déván, Vajdahunyadon, Petrozsényban és Lupényban az RMDSZ székházakban lehet jelezni az észlelt rendellenességeket, ugyanis fontos, hogy a választás zavartalan legyen, és hogy minél több Hunyad megyei magyar járuljon az urnák elé – tájékoztatott Winkler Gyula.

Hanganyag letölthetõ innen: Winkler Gyula szavazott