Erdély érdekei miatt nem szavazta meg az RMDSZ az idei költségvetést

Az RMDSZ a 2013-as évre szóló költségvetés elfogadása ellen szavazott, mert Erdély érdekei tartja szem elõtt – jelentette ki Winkler Gyula szerdán, Déván tartott sajtótájékoztatóján. Az RMDSZ európai parlamenti képviselõje elmondta, sajnálja, hogy nem alakult ki valós közvita az idei büdzsé kapcsán.
 
Ripsz-ropsz, egyszer csak elfogadták a költségvetést. Az idei évre szóló költségvetési törvény tartalmát illetõen egyáltalán semmilyen nyilvános vita nem zajlott” – hívta fel a figyelmet a történések súlyosságára Winkler Gyula, hozzátéve, az RMDSZ azért nem szavazta meg ezt a költségvetést, mert a leggyengébben finanszírozott projektek és megyék Erdélybõl vannak. “Gondok lesznek a megyei utak fenntartásával, ugyanakkora összeget szántak erre, mint tavaly, kevés az autópálya építésre szánt összeg is. Nem nõtt a versenyképesség növelését ösztönzõ programok, a kis- és középvállalatok létrehozását támogató projektek költségvetése, amelyek a 3-4 évvel ezelõtti szinten maradtak” – magyarázta az RMDSZ EP-képviselõje. Szerinte az RMDSZ konstruktívan állt a költségvetés-tervezet vitájához, száz, szakmailag jól megalapozott módosító javaslata volt, de egyetlen egyet sem vettek figyelembe.

Winkler Gyula a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, ha a Románia Parlamentjének tagja lenne, biztosan nem szavazta volna meg ezt a költségvetést, mert az ellentétes Erdély és Hunyad megye érdekeivel.