Baráti beszélgetés Winkler Gyulával Marosfőn

Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselõjének gyakornoki találkozójára került sor július 11-én Marosfõn. A már hagyományossá vált programra idén is az EU Tábor adott otthont.

A baráti hangulatú beszélgetésen a résztvevõk a brüsszeli látogatásukról, élményeikrõl, tapasztalataikról számoltak be.

“A Magyar Ifjúsági Értekezlet Winkler Gyula és Sógor Csaba EP-képviselõkkel szerzõdés formájában konkretizált, jól mûködõ kapcsolatot alakított ki. Az együttmûködésnek köszönhetõen a MIÉRT minden évben öt fiatalnak biztosít gyakornoki lehetõséget Winkler Gyula EP-képviselõ irodájában, Brüsszelben. Ezáltal újabb és újabb embereket vonunk be aktívan a szervezet életébe, lehetõséget adva nekik a tapasztalatszerzésre” – emelte ki Jakab Adorján, a MIÉRT elnökhelyettese.

“Azt szeretném, hogy évente többször találkozzunk. Szervezhetünk szakmai konferenciát, ha úgy látjátok, van erre kezdeményezés és igény. Mindehhez arra van szükség, hogy mindenki hozzájáruljon saját ötletével, megossza tapasztalatait és kapcsolatait. A funkciómból eredõen egyik fõ célom, hogy segítsem az erdélyi magyar fiatalokat, ezért lehetõségeim szerint támogatom a gyakornokaimat a programok megszervezésében” – hangsúlyozta Winkler, majd egy közös gulyásfõzésre invitálta a hallgatóságot.

A beszélgetést Bálint Margit, a képviselõ asszisztensének elõadása zárta, aki a külföldi gyakornoki programokról, lehetõségekrõl, kiírásokról tájékoztatta a fiataloknak.

maszol.ro

aráti beszélgetés Winkler Gyulával Marosfõn