Az RMDSZ összegyűjtötte az EP választásokon való induláshoz szükséges kétszázezer aláírást

Pénteken délután Winkler Gyula EP-képviselõ, valamint Hegedüs Csilla, az RMDSZ Nõszervezetének alelnöke, európai parlamenti képviselõjelölt is bekapcsolódtak a Kolozs megyei aláírásgyûjtésbe. Kolozsvár fõterén, a Mátyás király szobra elõtt megszervezett esemény alkalmával Kelemen Hunor szövetségi elnök is aláírta az RMDSZ európai parlamenti választásokon indulását támogató íveket, aláírása az induláshoz szükséges 200 ezredik aláírás volt.

“Az erdélyi magyarok megbíznak az RMDSZ-ben, választásról-választásra ránk bízva a közösség képviseletét, emiatt kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ezt a támogatást, amelyet a Szövetség élvez, az európai parlamenti választásokon induláshoz szükséges aláírások szintjén is újból felmutassuk.” – nyilatkozta Winkler Gyula, EP képviselõ. A továbbiakban az aláírás-gyûjtés elõrehaladásáról tájékoztatva a sajtó képviselõit, kiemelte: “a megyéktõl érkezõ visszajelzések azt mutatják, hogy a kötelezõ mennyiségnél többet fogunk tudni összegyûjteni és mindezt határidõ elõtt fogjuk tudni teljesíteni. Mindez azt bizonyítja, hogy az erdélyi magyarságot foglalkoztatják az EP- választások és ez alkalommal is mellettünk állnak, éppen ezért, nagyon örülünk, hogy a 200 ezredik aláírás ezen a szimbolikus helyszínen kerülhetett az ívekre.”

“Kolozs megyében eddig 14 ezer, Kolozsváron 5130 aláírást sikerült összegyûjteni” – ismertette Hegedüs Csilla, EP képviselõ-jelölt, elmondva, hogy a bekapcsolódásuk által ezt a munkát szeretnék segíteni és arra buzdítani a magyar lakosságot, hogy minél többen csatlakozzanak ehhez a folyamathoz a továbbiakban is. “Ahhoz kérjük a magyar emberek támogatását, hogy az erdélyi magyarságot magyarok képviselhessék az európai parlamentben is. A mi érdekeinket csak mi tudjuk a leghatékonyabban megjeleníteni és ezért nagyon fontos, hogy a magyarság képviselõi úgy a helyi, megyei, mint az országos és a nemzetközi szintû döntéshozatalban jelen legyenek” – hangsúlyozta Hegedüs Csilla.