Az RMDSZ Hunyad megyében is teljes listával indul a választáson

Széll Lőrincz, a  Hunyad megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság ügyvezető igazgatója és Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke vezeti a Szövetség képviselői és szenátori jelöltlistáját Hunyad megyében, erről döntött szombaton a Megyei Képviselők Tanácsa.

 

Az RMDSZ Hunyad megyében is teljes képviselői és szenátori jelöltlistával indul a parlamenti választáson” – tájékoztatta a média képviselőit Winkler Gyula hétfőn, Déván tartott sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy az RMDSZ minden megyében indít jelölteket, ott is, ahol nincsen szervezete. A megyei elnöke kiemelte, hogy az arányosság elvét figyelembe vevő, listás szavazási rendszer által teremtett új kontextusban a Hunyad megyei RMDSZ-nek megnőtt az esélye, hogy képviselői mandátumhoz jusson, ennek érdekében az elkövetkező hónapokban az egész szervezetet mozgósítják. Az RMDSZ szakértői már dolgoznak a Szövetség választási programján, ugyanakkor a Hunyad megyei RMDSZ saját megyei programmal is jelentkezik, mondta el Winkler Gyula, kiemelve, hogy “nem aszfaltozásra és villanyhálózat kiépítésére teszünk ígéretet, hiszen a parlamenti képviselőnek és szenátornak nem ez a dolga, hanem az, hogy jó és alkalmazható törvényeket alkosson meg, hogy támogassa a helyi önkormányzatokat, hogy részt vegyen a társadalmi párbeszédben“.

 

Nem elég a pálya széléről kommentálni, hogy mit csinálnak a játékosok, hanem be kell szállni a játékba” – fogalmazott Széll Lőrincz annak kapcsán, hogy miért vállalta a megmérettetést, rámutatva, hogy eddigi szakmai és közéleti tevékenysége vezette rá, hogy induljon a választáson. Szerinte Románia parlamentjének vissza kell nyernie a bizalmat, hogy ismét az ország legfontosabb demokratikus intézménye lehessen, ahol egyértelmű, funkcionális törvények születnek. “Hunyad megyei képviselőként a magyar közösség, de az egész megye lakóinak érdekeit kell képviselnem” – hangsúlyozta Széll Lőrincz.

 

Széll Lőrincz középiskolás korában kezdett a civil szférában tevékenykedni, a Lupényi Elméleti Líceum diáktanácsának alapító elnökeként. Elsősorban ifjúságpolitikával foglalkozott, egyetemistaként ifjúsági szervezetekben és az RMDSZ-en belül is, majd a megyei és országos közigazgatásban is ezen a területen dolgozott. 2010-2012 között államtitkár-helyettes volt, az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság alelnöki tisztségét töltötte be. “Országos ügyekkel is foglalkozhattam államtitkár-helyettesként, sokszor vettem részt a kormány képviseletében az ifjúsággal kapcsolatos törvénytervezetek parlamenti vitáján” – mondta el Széll Lőrincz.