Az iskolai táboroztatást szabályozó törvénytervezetet dolgozott ki Széll Lőrincz

Az iskolai táboroztatást szabályozó, jelenlegi joghézagot felszámoló törvénytervezetet dolgozott ki Széll Lőrincz, a Hunyad Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság ügyvezető igazgatója, aki erről hétfői, dévai sajtótájékoztatóján számolt be. Jelen pillanatban Romániában bárki szervezhet iskolai táborokat, a megyei ifjúsági és sportigazgatóságoknak semmiféle joga nincs ellenőrizni, monitorizálni a körülményeket.

 

A törvénykezés nem írja elő, hogy kik foglalkoznak ezekkel a táborokkal, kik kellene a feltételeket teljesíteniük, ki ellenőrizheti őket, nincs meghatározva mit jelent az iskolai tábor kifejezés. Bárki szervezhet tábort, és nekünk, mint a megyei ifjúsági és sportigazgatóság nincs semmilyen beleszólási jogunk” – hívta fel a figyelmet Széll Lőrincz, hozzátéve, hogy csak az állam által szervezett táborokat monitorizálhatják, ellenőrizhetik. A Hunyad Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy elsősorban a gyerekek biztonságát szem előtt tartva dolgozta ki a törvénytervezetet. “Számos olyan esettel találkoztam, amikor a táborok az elszállásoláshoz vagy a működéshez szükséges minimális követelményeket sem tudták teljesíteni. Szabályozni kell ezt a területet a gyerekekeink biztonsága érdekében” – mutatott rá Széll Lőrincz.

 

Az MKT szombati döntésének megfelelően Széll Lőrincz, a Hunyad Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság ügyvezető igazgatója vezeti az RMDSZ Hunyad megyei képviselőjelölt-listát.