Az EP képviselők folytatnák

Az RMDSZ mindkét EP képviselõje indul újabb mandátumért a jövõ évi Európai Parlamenti választásokon. A jelöltállítás procedúrájáról a november végi SZKT ülésén születik döntés.
A Szövetségi Képviselõk Tanácsa november 23-ai ülésen elemzi ki Sógor Csaba és Winkler Gyula EP képviselõk eddigi munkáját, valamint dönt a jelöltállítás procedúrájáról.

Kovács Péter
fõtitkár, RMDSZ
“A november végi döntésünk, az SZKT határozat egy nagyon pontos ütemtervet fog megszabni arra vonatkozóan, hogy meddig kell a jelöléseket letenni, kik lehetnek jelöltek, milyen kritériumoknak kell megfeleljenek, milyen támogatásoknak kell örvendjenek, esetleg megyei szervezetek, civil szervezetek támogatásának.”
 
Winkler Gyula Híradónknak elmondta, amennyiben a SZKT pozitívan értékeli eddigi EP képviselõi tevékenységét, indul egy újabb mandátumért.

Winkler Gyula
EP képviselõ
“Szeretnék újra indulni az Európai Parlamenti választásokon, most már lassan több mint hat év munka áll a hátam mögött, hogy így mondjam az RMDSZ képviseletében az Európai Parlamentben, és gondolom, hogy sikeresen kamatoztathatnám azt a tapasztalatot, azt a hálózati tõkét, amelyeket az évek során összegyûjtöttem.”

Hasonlóan Sógor Csaba is bejelentette, hogy folytatni szeretné az elkezdett munkát, ezért indul a választásokon.  

Sógor Csaba
EP képviselõ
“Úgy érzem, úgy gondolom, hogy az elmúlt 6 év alatt, sõt most már a 13. éve vagyok a politikai pályán, az elmúlt 13 év alatt nem nagy lépésekben, ahogy sokszor elvárnák, de tudtuk tenni valamit, és szerényen én is úgy érzem, hogy hasznos voltam.”

Mindkét képviselõ egyébként második mandátumát tölti az Európai Parlamentben. Az újabb mandátumért 2014 tavaszán kell megmérettetniük.