A Zsil-völgye támogatja az RMDSZ európai parlamenti listáját

Az elmúlt hetekben 320 ezren támogatták az RMDSZ európai parlamenti listáját, Hunyad megye 8669 aláírással járult hozzá ehhez az eredményhez, ez két és félszer több, mint amit a megyei szervezetnek leosztottak – számolt be Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke csütörtökön délután Lupényban, ahol a Zsil-völgyi helyi szervezetek elnökeivel és kampányfelelőseivel tartott megbeszélést.

„A mostani aláírásgyűjtés során megtapasztalhattuk, hogy a közösség tagjai támogatják az RMDSZ európai parlamenti munkáját és azokat a célkitűzéseket, amelyeket a következő időszakra fogalmaztunk meg” – emelte ki Winkler Gyula, megköszönve a Hunyad megyei embereknek, hogy aláírásukkal támogatták az RMDSZ jelöltlistáját.

Annak ellenére, hogy számos olyan projekt van, amely az Európai Unió támogatásával valósult meg a Zsil-völgyében, a szociális körülmények nem javultak az elvárt mértékben. Távolról sem vagyunk elégedettek, az RMDSZ azért fog küzdeni, hogy folytatni tudjuk az uniós forrásokból megkezdett fejlesztéseket, hogy a Kohéziós Politika ne csak az infrastrukturális beruházásokat, hanem azokat a szociális támogatásokat is biztosítsa, amelyek nagyon fontosak a Zsil-völgyében” – részletezte az EP-képviselő. „Az elkövetkező évek legfontosabb célkitűzéseit a közösség tagjaival fogjuk megvitatni. Az RMDSZ azt vallja, hogy senkit nem hagyunk hátra, ezt a célt meg is fogalmaztuk a kolozsvári kongresszuson elfogadott, Erdély jövőjéről szóló vitaindító dokumentumban. A gazdasági fejlődés és a versenyképesség szociális érzékenységgel kell hogy társuljon, ez az európai szociális gazdaság lényege, amelyet az Európai Néppárt is támogat és amely az RMDSZ gazdaságpolitikájának kiindulási pontját képezi” – mondta Winkler Gyula, aki hangsúlyozta, a május 26-ai EP-választásokon arról is döntünk, hogyan változik az unió támogatáspolitikája.

Széll Lőrincz, a MKT elnöke a kampány menetét és szervezési teendőit ismertette a hat Zsil-völgyi helyi RMDSZ-szervezet képviselőinek. A lupényi találkozót megelőzően Winkler Gyula az RMDSZ petrozsényi szervezetének választmányának gyűlésén vett részt.