A szórványközösségek Kelemen Hunort, az RMDSZ államelnökjelöltjét támogatják

A szórványközösségek Kelemen Hunort, az RMDSZ államelnökjelöltjét támogatják és határozottan elutasítják a romániai magyarság újabb megosztási kísérleteit – fogalmazott Winkler Gyula EP-képviselõ, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke csütörtök délután a Megyei Állandó Tanács ülésén, melynek napirendjén a Szövetség államelnökjelöltjét támogató aláírásgyûjtési kampány szerepelt.

Az RMDSZ-nek van elképzelése az erdélyi magyar közösség jövõjét, a szülõföldön való gyarapodás feltételeinek megteremtését illetõen. A csíkszeredai kongresszus dokumentumai, a Fõtitkárság által az elmúlt idõszakban közzétett szakpolitikai vitaindítók, a véglegesítés elõtt álló székelyföldi autonómiatervezet, a Gazdasági Tanács által kidolgozott és aktualizált Erdély 2020 fejlesztési terv, mind olyan dokumentumok amelyek azt a célt szolgálják, hogy a Székelyföldön, a Partiumban, a Bánságban vagy a szórványban élõ magyaroknak legyen jövõjük itthon, a szülõföldjükön. Tudjuk, hogy milyen Székelyföldet, milyen Erdélyt akarunk, tudjuk, hogy milyen Romániában akarnak élni az erdélyi magyar emberek és tudjuk, hogy milyen Európában szeretné közösségünk jövõjét megalapozni – ezeknek a törekvéseknek a szószólója a következõ idõszakban az RMDSZ államelnökjelöltje. Kelemen Hunor hitelesen, felkészülten képviseli az erdélyi magyarság érdekeit ebben a megmérettetésben is. Államelnökjelöltként legitim képviselõje törekvéseinknek az országos közvélemény elõtt” – emelte ki Winkler Gyula.

Hunyad megyében az RMDSZ 16 helyi szervezete megkezdte a támogató aláírások gyûjtését, a következõ három hétben önkénteseikkel felkeresik a magyar családokat. Az aláírásgyûjtési kampányt Hunyad megyében hagyományosan a magyar civil szervezetekkel és történelmi egyházakkal karöltve szervezik meg.