A szórvánnyal teljesedik ki az RMDSZ önkormányzati képviselete

Elkezdõdött az aláírásgyûjtés Hunyad megyében is

“A szórványban is fontos megmérettetés elõtt állunk június 5-én. Az önkormányzati választások tétje akkor is kulcsfontosságú közösségeink számára, ha számokban kifejezve kevés önkormányzati képviselõi helyet tudunk megszerezni. Olyan településeken, ahol az 5 százalékos választási küszöb elérése nagy kihívás, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy közösségünk tagjait mozgósítsuk. Ez a folyamat most kezdõdik a támogatói aláírások összegyûjtésével, majd azzal folytatjuk, hogy beszámolunk eddigi munkánkról és ismertetjük terveinket” – mondta Winkler Gyula EP-képviselõ, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke csütörtök délután Vajdahunyadon, ahol a Magyar Házban a helyi RMDSZ bõvített választmányi gyûlését tartották.

“A Hunyad megyei szórványban a közösségi összefogás legfontosabb értékünk. Most is együtt állunk neki a feladatnak, az egyházak és civil szervezetek bizalmát élvezve. Közös erõvel reménykedünk abban, hogy sikerül az 5 százalékos választási küszöböt teljesíteni és megõrizzük önkormányzati jelenlétünket”
– hangsúlyozta Kofity Zoltán, az RMDSZ vajdahunyadi elnöke.

Hunyad megyében a Szövetségnek a megyei tanácsosi lista mellett 16 településen lesz helyi tanácsosi jelöltlistája, azokon a helyeken, ahol helyi RMDSZ szervezet is mûködik. Az RMDSZ a következõ hetekben dönti el, hogy mely településen indít saját polgármesterjelöltet.