A példaképek köztünk élnek - felhívás

Fotó: Gönczi Tamás

Ismerjük meg Ezüstfenyő-díjasainkat!

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség évente Ezüstfenyő-díjban részesíti azokat a közéleti személyiségeket, akik kiemelkedő munkát végeztek a magyarság szülőföldön való megmaradásáért. Hunyad megye Ezüstfenyő-díjasai véleményformáló és példaadó személyiségek, sokféle szakmai területet képviselnek, összeköti őket azonban a magyarság iránt érzett felelősségük, az önzetlen közösségi szolgálat. Érdemes megismerni életútjukat, hiszen olyan felhalmozott tapasztalattal, tudással rendelkeznek, amelyből mindannyian tanulhatunk. Olyan példaképek ők, akik köztünk élnek, és így közvetlen módon tudják motiválni, inspirálni az új generáció tagjait.

Közösségünk jövője a fiatalok kezében van, Hunyad megyében akkor van magyar jövő, ha gyerekeink, unokáink szülőföldükön maradnak. Ehhez pedig példákat kell felmutatnunk, hogy érdemes itthon maradni, családot alapítani, mert itthon lehet magyarként szakmailag kiteljesedni, gyarapodni. Ezüstfenyő-díjasaink olyan lámpásemberek, akik mutatják a járandó utat, akik mindig találtak időt és energiát, hogy közösségüket szolgálják.

Az RMDSZ Hunyad megyei szervezete a Romániai Magyar Pedagógusszövetség megyei szervezetével közösen 2018-ban találkozósorozatot kezdeményez. Az a célunk, hogy iskoláinkban teremtsünk találkozási lehetőséget a Hunyad megyei Ezüstfenyő-díjasokkal, gimnáziumi és középiskolai osztályokba ellátogatva. Ők követendő példaképek, akiknek van miről mesélniük, hogy melyek azok az értékek, elvek, amelyek egy életen keresztül vezérelték őket. Hisszük, hogy a nevelés legjobb eszköze a személyes példamutatás, a jó példa ereje fiataljainkat is inspirálni fogja. Díjazottjaink sokféle területet képviselnek, van köztük olyan, aki a kisebb diákokat tudja megszólítani, de olyan is, aki a kamaszokhoz értőn tud szólni. Ezeknek a találkozóknak a legfontosabb eleme a személyes jelenlét, az aktív részvétel, nem előadásokról van szó, hanem beszélgetésről, ahol kérdezni lehet és érdemes.

Ismerjük meg tehát 2018-ban Ezüstfenyő-díjasainkat!

Csatlós Zsófia, RMPSZ Hunyad megyei elnök
Winkler Gyula, RMDSZ Hunyad megyei elnök

2018. március 1., Déva