A MIÉRT-tel közösen folytatja gyakornoki programját Winkler Gyula

A Magyar Ifjúsági Értekezlettel közösen folytatja gyakornoki programját Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselõje, aki errõl a 11. EU-táborban egyeztetett Jakab Adorjánnal, a MIÉRT elnökhelyettesével. Akárcsak az elõzõ mandátumban, továbbra is évente öt fiatal vehet részt a MIÉRT ajánlásával öt hetes brüsszeli gyakorlaton az EP-képviselõi irodában.

“Új mandátum kezdetén vagyunk, viszont annak vagyok a híve, hogy a jól bevált gyakorlatot folytatni kell. Ilyen az együttmûködés a MIÉRT-tel is, amelyet mindenképpen tovább szeretnénk vinni, de úgy általában is fontosnak tartom, hogy kapcsolatban legyek a fiatalokkal. A Magyar Ifjúság Értekezlettel egyébként nem csak a közös gyakornoki program során mûködünk együtt, hanem egyeztetünk ifjúságpolitikai kérdésekben és számos más közös kezdeményezésünk is van” – fogalmazott ennek kapcsán Winkler Gyula.

Három éve az EU-tábor ad helyet annak a gyakornoki találkozónak, melyet az EP-képviselõ szervez. “Most már nyolcadik éve lesz, hogy fogadunk önkénteseket a képviselõi irodámban, fontosnak tartom, hogy ezek a fiatalok ismerjék meg egymást, támogassák egymást, hiszen különbözõ szakterületrõl, különbözõ vidékrõl vannak, de összeköti õket egy olyan tapasztalat, amely mentén kapcsolatba kerülhetnek egymással. Ma már mindenhez szükséges a kapcsolati tõke, ez a találkozó is egy hálózatépítési lehetõség” – emelte ki Winkler Gyula.

Az EP-képviselõ pályázatot hirdetett a kampányban résztvevõ önkéntesei számára is, akik nemcsak a karavánban bizonyították rátermettségüket, hanem beszámolót írtak és idegen nyelvû szándéklevelet fogalmaztak meg. A többlépcsõs verseny eredményeként Barabás Zsolna Tímea, Budai Brigitta Evelin, Mikita Zsuzsanna, Nagy Eszter és Szász Dóra Ingrid nyert öt hetes gyakornoki ösztöndíjat a brüsszeli képviselõi irodában. A MIÉRT-tel közös pályázati felhívás az EP új mandátumhoz kötõdõ szabályzati, szervezési idõszakának lezárása után õsszel várható.