A méltányosság elvéről az európai parlamentáris héten

A héten Brüsszelben zajlik az európai parlamentáris hét, amelyen 39 európai ország parlamenti képviselői vesznek részt. Hétfőn az EPP tagpártok nemzeti és európai képviselőinek megbeszélésén vett részt Winkler Gyula EP-képviselő és Csép Éva Andrea parlamenti képviselő.

Az EPP frakcióülésén Winkler Gyula a kettős átállás, a digitális és a zöld átmenet fontosságáról beszélt, kiemelve, hogy ez csak akkor valósítható meg, ha a méltányosság elvét szigorúan betartják úgy európai, mint tagállami szinten.

Az EPP képviselőcsoport azon az elven van, hogy senkit sem hagyunk hátra, senkit sem engedünk leszakadni. Ez az elv nem maradhat retorikai szinten, hanem gyakorlatba kell ültetni. Nem fogadható el, hogy az emberek fizessék meg az átállás költségeit, ahogy az sem, hogy kizárólag a tagállamok kormányaira háruljon a teher. Az Európai Uniónak fel kell vállalnia a családok, a közösségek és a vállalkozások terheinek csökkentését, a rászorulók támogatását” – hangsúlyozta az RMDSZ európai parlamenti képviselője.