A magyar szabadságharc hőseire emlékeznek Hunyad megyében

Már szombaton megkezdõdtek a március 15-ei megemlékezések Hunyad megyében, Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke Lupényban, Piskin és Déván vesz részt az ünnepségen.

Petrozsényban március 12-én, szombaton 11 órától a római katolikus templomban volt ünnepi megemlékezés. Lupényban március 13-án, vasárnap 11 órától a református templomban koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezést tartanak, amelyen részt vesz Winkler Gyula európai parlamenti képviselõ. Vajdahunyadon március 13-án, vasárnap 10 órától a református templomban ünnepi istentiszteleten emlékeznek a magyar forradalom és szabadságharc hõseire.

Március 15-én, Hunyad megyében hagyományosan a piski csata emlékhelyén kezdõdnek a megemlékezések, a délelõtt 10 órától kezdõdõ ünnepségen és koszorúzáson jelen lesz Winkler Gyula EP-képviselõ. Az RMDSZ Hunyad megyei elnöke ezt követõen a dévai megemlékezéseken vesz részt, a megyeszékhelyen 11.30-kor kezdõdik az ünnepi megemlékezés a Téglás Gábor Elméleti Líceum aulájában, ahol az iskola diákjainak közremûködésével mutatják be az ünnepi mûsort, majd 13.30-tól a református temetõben helyezik el a kegyelet virágait. Vajdahunyadon 16 órától a református temetõben található Petõfi szobornál tartanak megemlékezést, míg Petrozsényban 11 órától a református templomban tartanak ünnepi mûsort, mindkét eseményt koszorúzás zárja.